Građani se žale na pacove u Limanskom parku

Građani se žale na pacove u Limanskom parku

Građani koji provode vreme u Limanskom parku kažu da su primetili veći broj pacova koji se slobodno kreću na zelenim površinama.

U "Ciklonizaciji" kažu da prema njihovim podacima sa terena, broj glodara nije neuobičajen.

Većina posetilaca gradskih parkova, sasvim sigurno, ne može ni da zamisli scenu u kojoj na primer, sedite na klupi ili gledate dete kako se igra  na obližnjem igralištu, a pored vas nesmetano protrči poneki pacov. Upravo takvi prizori, tvrde naši sugrađani, gotovo su svakodnevnica ako boravite u Limanskom parku. Iako su, brojniji oni koji ih nisu videli, bojazan je ipak prisutna kod svih.

U novosadskoj "Ciklonizaciji" su  potvrdili da dva puta godišnje rade sistematske akcije suzbijanja glodara na teritoriji celog grada i u prigradskim naseljima, obično u proleće i s jeseni. Ovih dana, kaže naš sagovornik, nisu primali povećan broj poziva zbog uočenih glodara u Limanskom parku, ali bez obzira na to, dežurne ekipe tog preduzeća 8. avgusta izvršile su poslednju proveru stanja u tom delu grada i tada su intervenisali.

Nakon dvadesetak dana, ponovo izlaze na teren da se uvere u rezultate akcije i ako bude potrebe ponovo će intervenisati.  

Na pretpostavku da se glodari okupljaju na mestima na kojima ima dosta smeća, naš sagovornik kaže da količina smeća koja se može naći u parkovima koji se redovno čiste, nije dovoljna da bi to bio razlog njihovog povećanog broja.

"To je više slučaj sa deponijama, sa nekim mestima gde građani naprave gomile smeća ili skladište neki krupni otpad. Takve vrste deponija jesu idealni za pojavu pacova", kaže Dario Aćimović, Ciklonizacija.

U tom preduzeću dodaju da nezavisno od godišnjeg plana, tokom cele godine kontrolišu i prema potrebi tretiraju delove kao što su javne zelene površine, parkovi i šetališta, te da stoga nema razloga za brigu.

 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slađana

  pre 1994 dana i 6 sati

  Pre dva dana se šetala sa mužem i sinom i na obodu limanskog parka nam je veliki pacov pretrčao put i nestao u žbunju

  Oceni komentar:
  0
  3
 • nema deda praza

  pre 1993 dana i 18 sati

  macke i prave pse a ne ove idiote koje vodate sa sobom pustite da rese stvari

  Oceni komentar:
  1
  0