GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanarima u ulici Vladimira Nikolića smeta galama s obližnjeg igrališta

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanarima u ulici Vladimira Nikolića smeta galama s obližnjeg igrališta

Sreda je, tradicionalno, dan otvorenih vrata u Skupštini Grada Novog Sada.

Кomisiji za predstavke i predloge danas su se obratili predstavnici građana koji žive u blizini Metadonskog centra. Oni su se i ranije obraćali Кomisiji za pomoć i rešavanje problema koje su imali sa korisnicima usluga Metadonskog centra, a danas su došli da se zahvale, kako su rekli, na učinjenom i na tome što je došlo do pomaka u rešavanju njihovih problema. Prema njihovim rečima oni su zadovoljni što će se oko Metadonskog centra izgraditi zid, ali ipak zameraju što je predviđena i kapija na mestu gde je ulaz u Centar, pa se plaše da će i dalje imati slične probleme sa zavisnicima koji tu ulaze po svoju terapiju. 

Predstavnici Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije obratili su se sa zahtevom da jedna ulica u Novom Sadu dobije naziv Milunke Savić, najodlikovanije žene borca Velikog rata. Prema njihovom predlogu, s obzirom da se ove godine obeležava 100 godina od završetka Velikog rata, a da je u planu spajanje naselja Veternik i Sajlovo, novi bulevar na tom mestu bi trebao da se nazove po Milunki Savić. Кomisija je donela zaključak da se njihov predlog uputi Кomisiji za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi na razmatranje.

Stanovnicima ulice Vladimira Nikolića broj 16 smeta buka i galama sa dečijeg igrališta koje se nalazi u blizini. Prema njihovim navodima ovo igralište se nalazi na svega desetak metara od njihovih stanova, a buka traje neprestano i danju i noću i ne poštuje se kućni red o periodu za odmor. Zbog toga su se obratili Кomisiji sa zahtevom za izmeštanje ovog igrališta za par desetina metara dalje od njihove zgrade.

Na sednici su razmatrani i odgovori na ranije podnete predstavke koji će biti upućeni na adrese podnosilaca predstavki, kaže se u saopštenju iz Skupštine Grada.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan