GRADONAČELNIK: Čestitam svim Novosađanima na velikoj pobedi

GRADONAČELNIK: Čestitam svim Novosađanima na velikoj pobedi

Grad Novi Sad je nakon mnogo zalaganja i rada na unapređenju omladinske politike u gradu i zvanično poneo titulu Omladinske prestonice Evrope. Ta titula se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i programe razvoja za mlade.

Čestitke u Varnu, gde je bila održana zvanična ceremonija proglašenja grada-pobednika, prvo su stigle od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je poručio da je neizmerno ponosan što su mladi svojom energijom uspeli da Novi Sad pozicioniraju visoko na mapi Evrope u oblasti omladinske politike i zahvalio se svima koji su doprineli tome da se Novi Sad ovenča još jednim evropskim priznanjem.

- Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad posle osvajanja titule Evropske prestonice kulture 2021. Upravo sada, pre nekoliko minuta, u Varni u Bugarskoj, Grad Novi Sad je odneo još jednu pobedu. Izglasani smo za Evropsku prestonicu mladih 2019, što znači "duplu krunu" za naš grad, odnosno pobedu na dva značajna evropska takmičenja. Sve ono što sam najavio čestitajući Novosađanima 2016. godinu na bini u centru grada u ponoć, to se i ostvarilo, pre svega zahvaljujući Novosađanima i velikoj požrtvovanosti brojnih pojedinaca, udruženja, organizacija, odnosno snazi i lepoti Novog Sada. Mislim da je ovo velika stvar za Novi Sad koji je univerzitetski grad i za omladinu koja u njemu živi. Čestitam svim Novosađanima na velikoj pobedi, pre svega mladima, omladinskim udruženjima i organizacijama koji su izneli ceo projekat, a posebno članovima OPENS-a koji su nas doveli do te titule – rekao je sinoć Miloš Vučević.


Posle finalne prezentacije projekta "Novi Sad – Otvara vrata", koju je održala novosadska delegacija u Varni, 11 članova stručnog žirija donelo je odluku da upravo Novi Sad ponese titulu Omladinske prestonice Evrope 2019.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanoj ceremoniji u Varni. On je rekao tom prilikom da je proglašenje Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine izuzetno značajno, kako za Novi Sad, tako i za celu državu Srbiju i da će Grad nastaviti da ulaže u svoje mlade, da pomaže u realizaciji njihovih projekata i da to može da obezbedi dobru razvojnu šansu, ne samo za mlade, već i sve ostale građane.

Nakon manifestacije "Opens Day" u samom centru grada, te otvaranja prvog "Omladinskog kluba", a zatim i slanja detaljne aplikacije na preko 200 stranica doneta je i ova istorijska odluka za Novi Sad. Koordinator Inicijative OPENS Vukašin Grozdanović tom prilikom rekao je da je većina ciljeva koji su postavljeni na početku procesa kandidature, tokom nepunih godinu dana i ispunjena.

- Pokazali smo da kada smo zajedno i kada radimo zajedno sa donosiocima odluka u gradu možemo da napravimo bolju atmosferu i veće mogućnosti za mlade u Novom Sadu – istakao je Vukašin Grozdanović.

Kandidatura Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope bila je svojevrsni poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj i izgradnju sopstvene nezavisnosti – zato je moto kandidature bio "Opening doors".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan