Gradonačelnik i opozicione stranke osudili grafit mržnje u Kisaču

Gradonačelnik i opozicione stranke osudili grafit mržnje u Kisaču

Gradonačelnik Novog Sada reagovao je povodom grafita sa porukom mržnje u Kisaču, uperenih protiv pripadnika slovačke nacionalne zajednice.

Milan Đurić je izjavio da oštro osuđuje ispisivanje poruke mržnje u Kisaču i da je dao hitan nalog za uklanjanje tih poruka koje raspiruju nacionalnu netrpeljivost.

Multikulturalnost i multinacionalnost su osobenosti kojima se Novi Sad, nadaleko poznat kao grad tolerancije, ponosi vekovima. Kulturno nasleđe svih nacija koje žive u složnom suživotu čine da smo ponosni stanovnici Novog Sada. Zato smatram da ovakvi vandalski događaji ne predstavljaju pravu sliku našeg grada, već čin pojedinaca, koji je za svaku osudu. Nadam se da će policija privesti pravdi odgovorno lice - rekao je Đurić.

FOTO: Slovaci su "krivi"... "Ljubi Slovaka"

Pre gradonačelnika, tokom dana su saopštenja poslali Liga socijademokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Dveri i osudili ovu sramotnu provokaciju.

Grafit mržnje je ispisan još sredinom sedmice, a prvi čovek grada i opozicione stranke su se sa osudom oglasile tek posle nekoliko dana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Imajmo i ovo na umu

  pre 444 dana i 7 sati

  Imao sam prilike da imam uvid u laptop špijuna, bivšeg studenta Filozofskog fakulteta, stranog državljanina, sada saradnika zapadne "humanitarne organizacije", koja ga je plaćala 92.500$ mesečno.
  Njegova email prepiska i "sociološki radovi", sasvim legalna špijunaža, sastojali su se u detaljnom proučavanju svih manjina, najmanje mađarske, a najviše rusinske, slovačke i ostalih manje brojnih manjina, jer je njihov stav bio najveća misterija za naše "velike zapadne prijatelje" (naziv iz medja).

  Oceni komentar:
  0
  2