Gradonačelnik Istočnog Sarajeva posetio svog novosadskog kolegu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva posetio svog novosadskog kolegu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem.

Tom prilikom gradonačelnici su konstatovali da dva grada neguju dobru saradnju, te da je od velikog značaja za region da ona bude nastavlјena i intenzivirana, prenosi pres služba Grada Novog Sada. 

Vučević je istakao kako su lјudi i njihove međusobne veze klјučni za razvijanje dobrih odnosa, podsetivši na to da su, u slučaju zemalјa okruženja, te veze izrazite i čvrste. Zvaničnici su se složili da je stabilna ekonomija pretpostavka napretka, a da je za nju potrebna politička stabilnost. U tom kontekstu ocenili su da je povezivanje mladih kroz projekte sporta, kulture i obrazovanja veoma važno, i da komunikaciju na tom polјu treba podržati i pojačati. Takođe, istakli su da je turizam sve dominantniji činilac ekonomije, i da saradnja na nivou turističkih organizacija dva grada može da bude veoma plodotvorna.


Saglasili su se da Evropska prestonica kulture predstavlјa platformu koja pruža pregršt mogućnosti na tom polјu, i da će podstaći aktivnosti koje povezuju region i Evropu na najbolјi mogući način.

Vučević i Ćosić razgovarli su i o velikim izazovima koje je donela epidemija, izrazivši nadu da će odgovornim pristupom i na nivou upravlјanja, i svakog pojedinca, situacija u bližoj budućnosti biti povolјnija, što će omogućiti normalizaciju zajedničkih aktivnosti na pobolјšanju uslova života na svim polјima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan