GRADONAČELNIK: Najugroženijm Novosađanima 5.000 dinara pomoći iz gradske kase

GRADONAČELNIK: Najugroženijm Novosađanima 5.000 dinara pomoći iz gradske kase

Grad Novi Sad obezbedio jednokratnu novčanu pomoć za 7.841 našeg sugrađanina.

– Mi mislimo na naše najugroženije Novosađane, zato će od danas moći da podignu 5. 000 dinara od grada – objavio je danas na Instagramu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Grad Novi Sad je, dodaje on, rebalansom budžeta za 2020. godinu izdvojio dodatnih 39.205.000 dinara i tako obezbedio jednokratnu novčanu pomoć od 5.000 dinara za 7.841 našeg sugrađanina.

Novac će od danas, 31. decembra, na šalterima svih pošta i u filijalama "Poštanske štedionice", uz važeću ličnu kartu, moći da podignu sledeće kategorije:

roditelji dece sa intelektualnim i fizičkim invaliditetom koja pohađaju osnovne škole u Novom Sadu, kao i školu za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” sa domom učenika,

• roditelji dece koja su korisnici servisa za podršku deci i mladima sa smetnjama u razvoju, kao i odrasla lica koja su korisnici servisa za podršku odraslim i starijim licima sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama, a koje realizuje škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” sa domom učenika

 korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć po Zakonu o socijalnoj zaštiti

• penzioneri na teritoriji Grada Novog Sada koji primaju najniži iznos penzije (do 15.113,01 dinar)

– Nadam se da će našim sugrađanima ovaj novac pomoći da proslave praznike u krugu svojih najbližih. Srećna Nova godina, dragi moji Novosađani, živeo Novi Sad, živela Srbija! – poručio je Vučević u objavi na Instagramu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan