Gradonačelnik Novog Sada posetio Knin (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada posetio Knin (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj, a nakon jučerašnje posete Zagrebu, on je danas obišao i Кnin, sve u cilju unapređivanja odnosa Srba i Hrvata koji žive na tim prostorima, javljeno je iz Gradske kuće.

Predstavnici Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem posetili su Gradsku kuću u Кninu gde su se sastali sa gradonačelnikom Markom Jelićem. Gradonačelnik Novog Sada mu se zahvalio na gostoprimstvu i podelio tom prilikom tablet-računare deci srpske nacionalnosti koja pohađaju školu u tom gradu, a koja su sa učiteljima veronauke takođe bila prisutna na prijemu kod gradonačelnika Jelića, kaže se u saopštenju. 


– Sa gradonačelnikom Jelićem sam razgovarao o konkretnim oblicima saradnje dva grada na polju nauke, obrazovanja, ali i privrede, pri čemu smo pominjali poslovne inkubatore i spregu univerziteta i privrede. Veliko mi je zadovoljsto što sam upoznao i divnu decu srpske nacionalnosti koja žive na teritoriji Кnina i pohađaju školu u tom gradu. Čuli smo njihova iskustva, a mi smo za sve srpske učenike sa te teritorije, na inicijativu ambasadorke Srbije u Hrvatskoj Mire Nikolić, obezbedili tablet računare, kao vid podrške u odrastanju, obrazovanju, kao i sticanju novih navika korišćenjem najnovijih tehnologija. U razgovoru sa gradonačelnikom Jelićem uverili smo se da se u Кninu vodi uravnotežena politika i da se jednako obraća pažnja na sve etničke grupe. Verujem da dolazi vreme u kojem se nećemo baviti događajima iz prošlosti, nego da ćemo pričati o tome kako da stvaramo bolji ambijent za našu decu, da budu zadovoljna ovde i da ostanu da žive i rade na ovim prostorima
 – rekao je Vučević i pozvao gradonačelnika Jelića, kao i učenike prisutne na prijemu, da dođu u Novi Sad.


Gradonačelnik Marko Jelić je istakao da je susret upriličen zahvaljujući inicijativi ambasadorke Srbije u Hrvatskoj i gradonačelnika Vučevića da se pokrene saradnja između Grada Novog Sada i Grada Кnina na polju obrazovanja, ali i naučnih, kulturnih i drugih sadržaja, s obzirom na to da dva grada, mimo veličine, dele neke zajedničke karakteristike.

Usledio je sastanak sa četiri predsednika Srpskih opština, kao i poseta članova novosadske delegacije manastiru Кrka koji su tom prilikom razgovarali sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom dalmatinskim G. Nikodimom.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan