Gradonačelnik Novog Sada posetio Krf (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada posetio Krf (FOTO)

Miloš Vučević i gradonačelnik Opštine Кrf Кonstantinos Nikolouzos dogovorili su da u narednom periodu saradnja dva prijateljska grada bude intenzivirana realizacijom brojnih projekata koji za cilj imaju bliže povezivanje dva naroda.

Prvi most saradnje praviće upravo najmlađi – učenici najveće novosadske Osnovne škole "Dušan Radović" i njihove kolege iz osnovne škole iz te grčke opštine – a od sledeće školske godine za 50 najboljih novosadskih učenika biće organizovan boravak u kampu na ostrvu Кrf, dogovorila su dvojica gradonačelnika prilikom susreta na Кrfu, gde gradonačelnik Novog Sada boravi na poziv svog grčkog kolege, a povodom obeležavanja 153. godišnjice prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj. 


- Naš cilj je da nove generacije što bolje razumeju našu zajedničku istoriju, i da kroz usvajanje novih znanja i njihovu razmenu, proširuju i učvršćuju veze sa svojim vršnjacima, sa našim prijateljskim narodom Grčke –
istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i najavio da je gradonačelnik Opštine Кrf Кonstantinos Nikolouzas prihvatio njegov poziv da bude gost Novog Sada 25. novembra, na svečanom obeležavanju 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Кraljevini Srbiji, ali i slobodarskog ulaska srpske vojske u Novi Sad u Prvom svetskom ratu.


Gradonačelnik Novog Sada prisustvovao je danas sa svojim grčkim kolegom Кonstantinosom Nikolouzosom i ministrom pravde Grčke Stavrosom Кontonisom svečanoj besedi u Jonskom parlamentu, polaganju venaca na spomenik Prisajedinjenju Jonskih ostrva i svečanom otvaranju izložbe o prvom krfskom upravitelju Grčke.

Tokom boravka na Кrfu,  Miloš Vučević obišao je ostrvo Vido i Srpsku kuću, muzej koji čuva spomen na stradanje srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan