Gradonačelnik obišao radove na stadionu "Novi Sad" na Detelinari

Gradonačelnik obišao radove na stadionu "Novi Sad" na Detelinari

Na stadionu "Novi Sad" na Detelinari trenutno traju radovi na rekonstrukciji tribina. U okviru sportskog kompleksa, prethodno je kompletno rekonstruisana upravna zgrada koja sadrži svlačionice, trofejnu salu, ambulantu, teretanu i veliku salu za borilačke veštine, a po završetku radova na tribinama, stadion će ispunjavati superligaške uslove.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je stadion "Novi Sad" na Detelinari, gde traju radovi na rekonstrukciji tribina. 

– Ukupno je 1,7 milijardi dinara investirano u poslednjih deset godina na teritoriji Mesne zajednice "Radnički". Deo tih sredstava uložen je i u rekonstrukciju sportskog objekta i tribina u Rumenačkoj ulici, odnosno u stadion "Novi Sad" koji smo danas obišli. Izvedeni su radovi na kompletnoj sanaciji konstrukcije upravne zgrade, koji su bili veoma zahtevni, a radovi na tribinama traju. Ova investicija finansira se iz gradskog budžeta u vrednosti od 350 miliona dinara, a očekujem da će biti završena početkom naredne godine. Objekat će po okončanju radova biti u potpunosti rekonstruisan i energetski efikasan, dok će tribina sa lokalima u podtribinskom prostoru, u budućnosti, biti daleko funkcionalnija – rekao je Đurić.

 


Gradonačelnik je naglasio da je veliko ulaganje u tom delu grada bila i izgradnja Centralne kuhinje PU "Radosno detinjstvo" vrednosti preko 656 miliona dinara, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže u vrednosti od 73,3 miliona dinara, zatim je 70 miliona dinara investirano u javno osvetljenje, a završeni su i radovi na zacevljenju kanala S-800 čime je obezbeđeno efikasno odvođenje atmosferskih voda i stvoreni preduslovi za izgradnju saobraćajnih površina.

Nakon obilaska stadiona, gradonačelnik je posetio Mesnu zajednicu "Radnički" gde je u društvu direktora Gerontološkog centra "Novi Sad" Nenada Bašića i direktora novosadske filijale Fonda PIO Borisa Jevtića razgovarao sa starijim sugrađanima. Oni su podsetili penzionere na pogodnosti koje nudi Penzionerska kartica, a stanovnici tog dela Detelinare su izložili svoja zapažanja i predloge kojima bi im se poboljšao svakodnevni život i funkcionisanje, u pogledu obnove trotoara, mesta za parkiranje, postavljanja klupa i slično.

–Svakodnevno komuniciramo sa mesnim zajednicama osluškujući zahteve sugrađana. Nakon velikih ulaganja u infrastrukturu, sada je naš cilj uređenje međublokovskih površina. Objekat u kom se sada nalazimo, u Ulici braće Mogin, rekonstruisali smo i opremili 2020. godine za potrebe MZ "Radnički". Drago mi je što čujem da se ovde često okupljaju naši penzioneri i da provode kvalitetno vreme – izjavio je gradonačelnik.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan