Gradonačelnik održao sastanak o bezbednosti u školama, opozicija pita gde su prosvetni radnici, pedagozi, psiholozi...

Gradonačelnik održao sastanak o bezbednosti u školama, opozicija pita gde su prosvetni radnici, pedagozi, psiholozi...

U Gradskoj kući održan je sastanak predstavnika gradskih vlasti sa predstavnicima Policijske uprave Novi Sad i, kako se navodi, "drugih državnih organa", a sve povodom stanja bezbednosti u novosadskim školama.

Dakle, nekoliko naprednjaka i nekoliko policajaca je selo i pričalo o nečemu što se svih nas tiče, samo ne znamo po kojim pitanjima i sa kojim zaključcima – navodi se u saopštenju Gradskog odbora stranke Zajedno. 


Oni, dalje, postavljaju pitanja: "
zbog čega druge institucije, ustanove i šira javnost nisu uključeni u ove razgovore? Gde su predstavnici škola, za početak? Gde su strukovne organizacije od značaja na različitim poljima bezbednosti, gde su psiholozi, pedagozi, sociolozi? Gde su druge političke stranke, koje već mesecima iznose različite predloge i ukazuju na probleme? Gde je transparentan policijski izveštaj o stanju bezbednosti u našem gradu?" 

Ne treba nam vaš zatvoreni stranački sastanak, već opšta javna rasprava, koja je morala trajati mesecima i u okviru koje bi se detaljno i stručno sagledao čitav niz bezbednosnih problema. Odbijamo vaše simuliranje rada, simuliranje normalnosti. Deca nam kreću u škole potpuno nenormalnih i nebezbednih uslova, dok su zaposlenima vezane ruke. Ne igrajte se sa životima naše dece i naših ljudi – poručuje Zajedno! za Novi Sad.

Pogačar: Da li deca treba da nose pancir u školu?

Slično mišljenje juče je na svom Fejsbuk profilu objavio i aktivista Građanskog pokreta BRAVO Miran Pogačar:

Zašto zabrinuti roditelji i javnost nemaju informacije iz analize o bezbednosti njihove dece i iz kog razloga je sastanak bio zatvoren za javnost, pa su te informacije od javnog značaja sakrivene – pita se on i dodaje:

Upravo neinformisanjem i skrivanjem sadržaja ovakvih sastanaka i analiza dodatno se dovodi u pitanje bezbednost dece u školama i nastavnika, kao i rad nadležnih službi. Stoga pozivam gradonačelnika da objavi informacije i time upozna javnost i roditelje da li njihova deca trebaju da dolaze sa pancirom u školu ili ne?

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan