Gradonačelnik poručio Ani Mihaljici da dođe na razgovor u Centar za socijalni rad

Gradonačelnik poručio Ani Mihaljici da dođe na razgovor u Centar za socijalni rad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uputio je jutros apel Ani Mihaljici, kojoj je Centar za socijalni rad oduzeo troje maloletne dece, da dođe u tu instituciju na razgovor, kako bi se stvorili uslovi za donošenje odluke koja će biti u interesu dece.

Đurić je za televiziju Prva rekao da treba da "porazgovaraju", da bi se ispunili, kako je naveo, "elementari uslovi kako bi deca mogla da se vrate majci, da žive zajedno, ali samo da se obezbede elementarni uslovi za život te dece".

Naveo je da je Centar za socijalni rad morao da reaguje i privremeno izmesti decu, nakon požara u stanu u kome je živela ta porodica, jer je prostor bio neuslovan za život.

Gradonačelnik je dodao da su deca dobro i na sigurnom, kao i da su pod nadzorom Centra za socijalni rad, dodajući da majka ima pravo da ih viđa, što je i činila.

Govoreći o protestima zbog tog slučaja, on je uputio apel javnosti da se "smire strasti" i pozvao da se problem rešava razgovorom u institucijama, a ne protestima.

Jedino mogu da apelujem na javnost da se smire strasti i da pustimo organe da rade svoj posao. Mislim i na Centar za socijalni rad, mislim i na Tužilaštvo… Oni u međuvremenu protestuju ispred suda u Novom Sadu. Ne znam koliko može da se radi pod takvim pritiskom – kazao je Đurić.

Novosadski centar za socijalni rad saopštio je ranije da su deca oduzeta od Ane Mihaljice jer je "napravljen ozbiljan roditeljski propust" i zato što je utvrđeno da postoje "elementi zlostavljanja i zanemarivanja", zbog čega su izmeštena u Sigurnu kuću tog centra.

Majka to negira i tvrdi da su deca neosnovano oduzeta, a tim povodom u Novom Sadu organizovana su tri protesta. Tokom drugog protesta je probijena ograda Centra za socijalni rad.

FOTO i VIDEO: Demonstranti provalili u dvorište Centra za socijalni rad

Više detalja pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rale

  pre 96 dana i 17 sati

  Zorićku na robiju.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Goks

  pre 96 dana i 16 sati

  Pomozi ženi grade,Novi Sade...

  Oceni komentar:
  1
  5