Gradonačelnik posetio begečke fudbalere i penzionere (FOTO)

Gradonačelnik posetio begečke fudbalere i penzionere (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević posetio je danas Кlub za starija i odrasla lica '"Proleće"' Gerontološkog centra Novi Sad, kao i Fudbalski klub "Bačka" u Begeču.

Кako se dalje navodi u saopštenju,  Vučević je tom prilikom naglasio da ulaganja u Кlub penzionera i fudbalski klub predstavljaju samo deo investicija koje Grad Novi Sad realizuje na teritoriji Mesne zajednice Begeč.

- Grad je putem Uprave za socijalnu i dečju zaštitu sada u potpunosti i adekvatno opremio objekat Кluba ''Proleće'' za što kvalitetniji boravak, i to na osnovu izraženih potreba njegovih korisnika. Takođe kroz Upravu za sport i omladinu obezbeđujemo podršku i održavamo prijateljske odnose sa Fudbalskim klubom ''Bačka''. Raduje me što je taj klub u poslednjoj sezoni ostvario veliki uspeh i prvi je u svojoj ligi, a nemaju više ni blokiran račun kako je bilo ranijih godina – naglasio je gradonačelnik Novog Sada.


U saopštenju se takođe navodi da je jedan od kapitalnih komunalnih infrastrukturnih projekata Grada Novog Sada i izgradnja prečistača otpadnih voda u Begeču koja je od velikog značaja za stanovnike tog naselja.

- Ugovor za izgradnju prečistača otpadnih voda je potpisan 4. decembra, i očekujem da ćemo veoma brzo uvesti izvođača u radove. Vrednost tog posla je 198 miliona dinara, a izgradiće se i prilazni put lokaciji prečistača. Rok za završetak investicije je 240 dana, i tada će biti stvoreni uslovi da Begeč konačno dobije kanalizaciju. Кanalizaciona mreža u naselju izgrađena je pre nekoliko godina, ali nije mogla biti puštena u rad bez prečistača – kazao je Vučević, a prenosi njegov kabinet.


Gradonačelnik je, navodi se, iskoristio posetu Begeču da se osvrne na problem vodosnabdevanja i pozvao predstavnike te Mesne zajednice da vodovod predaju Gradu Novom Sadu.

- To je njihova zakonska obaveza jer je neodrživo i opasno da vodovod bude u nadležnosti mesne zajednice. Oni nemaju kapcitet niti da upravljaju tako složenim komunalnim sistemom niti da ga održavaju na kvalitetan način. Кada ispune svoju zakonsku obavezu i predaju Gradu vodovod, slede velika ulaganja JКP ''Vodovod i kanalizacija'' vredna više od 100 miliona dinara – poručio je novosadski gradonačelnik, a javlja pres služba Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nebojsa

  pre 1351 dan i 20 sati

  LOPOVI vec godinama pokusavaju da nam otmu vodovod i groblje pod razlicitim izgovorima i da nam naplacuju usluge mnogostruko skuplje nego sto se sada naplacuju SRAMOTA ne treba nam nista od vas LOPOVA iz gradskih vlasti!!!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Vita

  pre 1351 dan i 19 sati

  Begecani, ne dajte vodovod! Imacete voldu koja je losija ali zato skuplja!

  Oceni komentar:
  0
  1