GRADONAČELNIK: Rešenje za zgradu Radničkog do kraja godine

GRADONAČELNIK: Rešenje za zgradu Radničkog do kraja godine

Konačno su rešeni imovinsko-pravni odnosi i izgorela zgrada je sada u vlasništvu Grada Novog Sada.

- Očekujem da ćemo do kraja godine imati konačno rešenje za zgradu Radničkog univerziteta, kako bi već 2020. godine mogli da počnu radovi – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, odgovarajući na pitanje zašto ni 19 godina nakon požara, gradske vlasti nisu uspele da pronađu rešenje za zgradu Radničkog univerziteta.

Gostujući u emisiji Radio-televizije Vojvodine, Vučević je objasnio da se priprema projektno-tehnička dokumentacija.

- Angažovan je konsultant koji će dati predloge za tri moguće solucije: da grad investira, da se ide u partnerski odnos sa potencijalnim partnerom, ili da se ide na komercijalnu prodaju. U međuvremenu smo dobili i ponude i predloge od IT kompanija iz države i inostranstva, koje su zainteresovane da kupe zgradu i naprave tu jedan IT centar – kazao je gradonačelnik.

Upitan zašto je moralo da se čeka toliko dugo, Vučević je rekao da nije u pitanju samo materijalna šteta, jer je u požaru izgubljen i jedan ljudski život, kao i da se još uvek ne zna šta je sa novcem od osiguranja zgrade, što je pitanje za istražne organe.

On je naglasio da, iako je mnogima sada teško da zamisle, jer godinama gledaju ostatke zgrade uništene požarem, na tom mestu uskoro će nići novi simbol oporavka Novog Sada.

- Nešto što je bio poraz, pretvorićemo u pobedu i razvoj Novog Sada, i označiti jedno novo vreme, koje treba da odiše realnim, odmerenim optimizmom, ali i poslati poruku ljudima da se stvari mogu menjati na bolje – rekao je Vučević.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu Radio-televizije Vojvodine.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jasam

  pre 1936 dana i 6 sati

  Ovo je politički govor i oni nemaju ništa sem priče na kojoj moze da se uzima lova.
  Prva lova je bila za konsultanta, pa ce sada da uzmu nesto od ovih kojima prete istražnim organima koji su već uzeli pa sada mora.da dele.
  Pa ce posle neko da projektuje i mozda da sanira a sve ce to biti skupo
  I konačno da nekom prodaju uz tal.

  Oceni komentar:
  2
  8