Gradonačelnik u Ulmu: Razvoj grada bazirati na pametnim tehnološkim rešenjima (FOTO)

Gradonačelnik u Ulmu: Razvoj grada bazirati na pametnim tehnološkim rešenjima (FOTO)

Miloš Vučević prisustvovao otvaranju ''Dunavske letnje škole'', koja se održava u gradu-pobratimu Novog Sada, u nemačkoj pokrajini Baden – Virtemberg.

- Srbija pridaje veliki značaj Strategiji Evropske Unije za dunavski region, i sinergiji između regionalnih inicijativa EU, i postojećih mehanizama saradnje u regionu - poručio je na otvaranju ''Dunavske letnje škole'' u Ulmu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i naglasio da očekuje dalje unapređivanje svih komparativnih prednosti koje imamo kao dunavski region.

Govoreći o razvoju gradova dunavskog regiona, Vučević je istakao da je izuzetno značajno da se on, u svim segmentima, bazira na ulaganjima u pametna tehnološka rešenja, da se projekat "Smart city" i slične inicijative implementiraju u našim gradovima, ali i podigne opšta svest građana o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacionih i logističkih rešenja usmerenih na poboljšanje života građana. 


On je naglasio da je Novi Sad, kao univerzitetski centar, snažna baza mladih stručnjaka, koji svojim znanjem upravo doprinose razvoju i implementiranju najnovijih tehnologija.

- Prošle nedelje Univerzitet u Novom Sadu je postao centar za saradnju visokoškolskih ustanova zemalja zapadne i istočne Evrope i Narodne Republike Kine, u okviru ''Mehanizma 16+1'' i to je značajno i u kontekstu razmene najnaprednijih informacija, ideja i iskustava, ali i primene novih znanja koja će za cilj imati i unapređenje našeg regiona - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na otvaranju ''Dunavske letnje škole'' koju organizuje Evropska dunavska akademija u saradnji sa nekoliko univerziteta iz dunavskog regiona. 

GRADONAČELNICI NOVOG SADA I ULMA, Miloš Vučević i Gunter Ciš, razgovarali su o unapređenju saradnje pobratimljenih gradova, i saglasili se da će još intenzivnije da rade na ostvarivanju ciljeva koji su obuhvaćeni Dunavskom strategijom Evropske Unije. Oni su poručili i to da će unapređivati odnose, i razvijati nove mogućnosti za partnerstvo u oblastima nauke, privrede, zaštite životne sredine, turizma, kulture, pokretanja infrastrukturnih projekata, mladih, sporta. Tokom dvodnevne posete nemačkoj pokrajini Baden – Virtemberg gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je i sa državnom sekretarkom Terezom Šoper, predstavnicima Vlade i Skupštine Baden – Virtemberga. U Industrijsko-trgovačkoj komori u Ulmu, novosadskoj delegaciji prezentovan je nemački koncept dualnog obrazovanja, a kako je dogovoreno, sa svim komparativnim prednostima tog sistema oni će uskoro upoznati i privrednike u Privrednoj komori Novi Sad. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan