GRADONAČELNIK: Uzrok pucanja bazena na Spensu najverovatnije nestručan rad

GRADONAČELNIK: Uzrok pucanja bazena na Spensu najverovatnije nestručan rad

U razgovoru s novinarima pred svečanu sednicu Skupštine Grada, Miloš Vučević se osvrnuo i na probleme vezane za rekonstrukciju zatvorenog bazena u SPC "Vojvodina".

Kako je naveo, očekuje se da do kraja ove ili početkom naredne sedmice stigne izveštaj od petočlane ekspertske grupe na čelu sa prof. Dr Srđanom Kolakovićem sa departmana za građevinarstvo na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka. Nakon toga, dodao je Vučević, javnost će biti upoznata o tome šta su propusti i šta je dovelo do ove "katastrofalne situacije", te na koji način da se problem otkloni.

– Izuzetno sam ljut, razočaran, rezigniran. Ne želim da nagađam šta može da bude uzrok pucanja bazena, slušam razna objašnjenja, ali niko ne ume da kaže, "ja sam kriv", a još manje – "izvini". Po meni, uzrok je najverovatnije nestručan rad. Postaviće se pitanje projektanta, izvođača, podizvođača, celog konzorcijuma, nadzora, a onda, kada se sve završi, postaviću pitanje političke odgovornosti mojih saradnika koji učestvovali u tom poslu – rekao je Vučević i dodao:

– Svakako da ne bih obilazio bazen 18. novembra da sam znao da postoje problemi. Međutim, prilikom testiranja bazena sa vodom, pokazali su se nedostaci i učiniću sve da grad ne plati ni dinara opravku, jer smo im platili sve što su do sada tražili. Nek oprave kako znaju i umeju, o sopstvenom trošku, a nije isključeno da ih i posle toga nećemo parnično goniti, tražiti negativnu referencu, a ne isključujem krivične prijave protiv odgovornih lica. Od mene su krili podatke, ali mi je Čaba Silađi ukazao na to – pojasnio je gradonačelnik, a prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 1273 dana i 10 sati

  Garant je izvođače potplatio Đilas... tako je to kad se izvođač angažuje transparentno, po zakonu, umesto da se lepo angažuje neka batina ili kumova firma.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Čisto ime je KRAĐA

  pre 1273 dana i 10 sati

  U suštini, SVI poslovi se dele po partijskoj osnovi. Nema konkursa, nema tendera.
  Ništa nije transparentno (osim lajanja o poštenju za izbore). Ni dan danas ne znamo kakve su tu fakture bile, koliko su "prenapucavani" ostavljani sati rada kao i cene materijala.
  Nakon izvršene plja;ek, jer to u suštini i jeste zloupotreba ovlašćenja i pljačka javne kase Grada Novog Sada, onaj kome se promptno isplate novci, ima obavezu da uplati na račun SNS partije obično 30% od vrednosti isplaćenih faktura.
  Ovo je informacija koju znaju svi građani, a saopštavam je samo zbog onih vernika SNS-a, kojima nije jasno odajkle jednoj političkoj organiozaciji 2 milijarde dinara, odnosno 2 miliona evra na računu u 2019-toj godini, prema soapštenju lično Aleksandra Vučića, koji se time ponosio.
  Sada znamo na koji način zarađuje SNS partija.
  Nikada na ovim prostorima nije se nijedna partija bogatila niti zarađivala ovako.
  Onda nije ni čudo da žele da se održe na vlasti i da dele po 100 ili 30 evra.
  Jeste, Srbija je gradila i napredovala.
  Naročito su napredovale privatne firme bliske SNS-u.
  A zamislite tek koliko bi napredovala, da nije konstantno kradena?
  A sada nam je čudo kada se izgradi bolnica.
  Kada su u pitanju osnovne i srednje škole, to se radi sa cenama računara, video i sigurnosne opreme, a naravno i kod krečenja i renoviranja.
  SNS ministar obrazovanja uplati poveći iznos javnog novca iz Trezora NBS na račun škole gde je SNS direktor, a zatim već znamo kako ide.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Plivačica

  pre 1272 dana i 20 sati

  Gospodine gradonačelniče, pa hajde da se skrati ta istraga ko je i šta je, lepo se ti izviniš što nisi umeo bolje. Ti prvi da se izviniš celoj Vojvodini što je ostala bez bazena zato što nisi smislio dovoljno dobar plan kako novac da uzmeš, a da nekako zakrpiš spens.
  Da je bilo šta drugo, možda bi se i provukao, ali bazen se ne rekonstruiše svaki dan i baš si izabrao loš projekat da potkradeš.
  Ljudi smo grešimo... Biće projekata, biće lopovluka gradonačelniče, ali bazena izgleda, neće.

  Oceni komentar:
  0
  9