Gradonačelnik zatražio otkazivanje prodaje parkića u Futoškoj ulici

Gradonačelnik zatražio otkazivanje prodaje parkića u Futoškoj ulici

Parkić će, izgleda, ipak biti sačuvan.

Kako je danas saopšteno na zvaničnom sajtu Grada, gradonačelnik Miloš Vučević zatražio je od Uprave za građevinsko zemljište i investicije da otkaže postupak otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Novog Sada, na uglu ulica Futoške i Braće Ribnikar, koji je zakazan za 10. maj.

- Nakon konsultacija sa članovima Gradskog veća i predstavnicima stručne javnosti, smatram da je potrebno da još jednom razmotrimo odluku o prodaji gradske parcele od oko 1.500 kvadrata preko puta napuštene kasarne "Dr Rudolf Arčibald Rajs", odnosno, o tome u kojem vremenskom periodu bi bilo najbolje da ta odluka bude realizovana. S obzirom na to da su, na inicijativu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u toku razgovori sa republičkim ministarstvima o izmeštanju Univerzitetskog kampusa u prostorije stare kasarne, ceo taj potez Futoške ulice potrebno je svrsishodno urbanistički rešiti, u skladu sa Planom generalne regulacije za taj deo grada. Gradska uprava vodi odgovornu politiku koja se bazira na dinamičnom razvoju i komunalnom opremanju grada, uz očuvanje zdravog životnog okruženja, i s tim u vezi poštujemo propisane standarde. Zato su krajnje neprimereni pokušaji uznemiravanja Novosađana, i spekulacije u vezi sa tim kako neko, navodno smišljeno i planski, uništava zelene površine. Ovom prilikom, želim da apelujem na sugrađane da ne reaguju na takve pokušaje zastrašivanja, jer je samo u poslednje dve godine odnos posađenih i uklonjenih stabala osam na prema jedan, a površina pod travnjacima povećana je za 400.000 kvadratnih metara. Takođe, uskoro počinjemo i realizaciju projekta podizanja parka površine 3,5 hektara, između Nove Detelinare i Novog naselja. To je jedan od najskupljih placeva na teritoriji Novog Sada, a umesto rugla od deponije što je godinama bio, sada će biti pretvoren u nova pluća Novog Sada – naglasio je gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ljubinko

  pre 2094 dana i 20 sati

  već si pokazao svoje pravo lice, gradonačelniče. ništa ti ne verujem, ni tebi ni tvojoj ekipi.
  nestručnost, nepotizam, korupcija, laži, partijsko zapošljavanje i ispumpavanje novca... to je ono što radite vi, a bogami i ovi pre vas.

  Oceni komentar:
  0
  2