GRADOVI POBRATIMI: Gradonačelnik Noriča posetio Novi Sad (FOTO)

GRADOVI POBRATIMI: Gradonačelnik Noriča posetio Novi Sad (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je gradonačelnika pobratimskog grada Noriča Dejvida Fulmana i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad, javila je danas pres služba Grada,

Povelja o bratimljenju između dva grada potpisana je još 1989. godine, a potpisali su je upravo Dejvid Fulman i ondašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Vlada Popović, a 2001. godine, u Noriču je izgrađen most prijateljstva pod nazivom ''Novi Sad'', i to po uzoru na novosadski Most slobode.

Gradonačelnici su ocenili da je saradnja tokom 29 godina bila veoma dobra, ali da uvek ima prilike za dalje razvijanje pobratimskih odnosa u oblastima privrede, obrazovanja, kulture i sporta.Zvaničnici su takođe spomenuli važnu ulogu počasnih građana Novog Sada, Noričana Pitera i pokojne Dajane Bekli, koji su realizovali brojne humanitarne akcije u Novom Sadu i doprineli dobrim odnosima dva grada.

Gradonačelnik Noriča čestitao je gradonačelniku i Novosađanima predstojeći 270. rođendan Novog Sada, ali i osvajanje važnih titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope.

Sagovornici su se složili da takav status Novog Sada otvara nove mogućnosti za realizaciju zajedničkih poduhvata pobratimskih gradova.


Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović kao i član Gradskog veća Noriča Alen Voters i počasni građanin Novog Sada Piter Bekli, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan