GRADOVI POBRATIMI: Gradonačelnik Novog Sada na proslavi 875 godina Gomelja

GRADOVI POBRATIMI: Gradonačelnik Novog Sada na proslavi 875 godina Gomelja

Delegacija Grada Novog Sada, koju je predvodio gradonačelnik Miloš Vučević, prisustvovala je proslavi 875 godina od osnivanja Gomelja, grada pobratima Novog Sada. Tom prilikom, gradonačelnik Miloš Vučević susreo se sa rukovodstvom tog beloruskog grada, gomeljskog regiona, ali i predstavnicima poslovnih krugova.

Predsednik Izvršnog komiteta Grada Gomelja Petr Aleksejevič Kiričenko istakao je da su nastavljeni razgovori o poslovnom povezivanju, i potencijalnim zajedničnim projektima gradova pobratima.

- Čestitam gradonačelniku Vučeviću i svim našim prijateljima iz grada pobratima, duplu evropsku titulu, i to što je Novi Sad dobio veliku perspektivu za dalji razvoj. Očekujemo unapređenje saradnje naša dva grada, a uskoro i realizaciju nekih zajedničkih projekata – istakao je gradonačelnik Gomelja Petr Kiričenko.

Nakon susreta sa beloruskim kolegom sa kojim je pre četiri godine potpisao Sporazum o bratimljenju dva grada, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da očekuje intenziviranje razgovora, prvenstveno o privrednoj saradnji.

- Srbija je danas politički, ekonomski i finansijski stabilna zemlja, a Novi Sad jedno od najatraktivnijih mesta za investiranje, i postoje razne mogućnosti za unapređenje saradnje sa našim prijateljima iz Belorusije. Mi smo otvoreni za razne vidove saradnje, i o tome smo i danas razgovarali, jer imamo brojne potencijale za njeno unapređenje – naglasio je gradonačelnik Novog Sada.

Tokom posete Gomelju, povodom svečanog obeležavanja godišnjice grada, čija je centralna proslava održana na Trgu Lenjina, delegacija Novog Sada imala je brojne susrete sa predstavnicima grada pobratima, tokom kojih su razmenili iskustva i razmotrili izazove sa kojima su se do sada susretali prilikom realizacije međugradske saradnje. Osim Novog Sada, svečanom obeležavanju 875 godina od osnivanja Gomelja, prisustvovale su delegacije oko 20 gradova iz celog sveta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan