GRADSKA KUĆA: Ambasadorka Francuske oprostila se s Novim Sadom (FOTO)

GRADSKA KUĆA: Ambasadorka Francuske oprostila se s Novim Sadom (FOTO)

Gradonačelnik je u oproštajnu posetu primio Njenu ekselenciju ambasadorku Francuske u Srbiji, gospođu Kristin Moro.

Miloš Vučević je izrazio zahvalnost ambasadorki na ostvarenoj bogatoj i srdačnoj saradnji tokom njenog trogodišnjeg mandata u Republici Srbiji.

Tokom razgovora, obostrano je istaknuto da se dobri odnosi dve zemlje, pa tako Novog Sada i gradova Francuske, zasnivaju na tradicionalnim vezama i međusobnom razumevanju. Posebno je naglašena dosadašnja podrška Francuske Srbije na putu ka članstvu u EU i tendencija da se ona nastavi.

Ambasadorka Kristin Moro se zahvalila na konstruktivnoj i sadržajnoj saradnji Ambasade sa Gradom Novim Sadom i konstatovala da je ona bila uspešna na mnogim poljima. Tom prilikom, poželela je formalizaciju već uznapredovalih prijateljskih odnosa Novog Sada sa francuskom regijom Valdoaz, kao i sve najbolje u procesima koji slede gradu kao Evropskoj prestonici kulture za 2021. godinu.

Gradonačelnik i ambasadorka su naglasili obostranu opredeljenost za nastavak uzlaznog trenda u odnosima i dalje jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao što su privreda i kultura, naučna i univerzitetska saradnja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan