GRADSKA KUĆA: "Kontinental" širi kapacitete u Novom Sadu, biće posla za oko 200 novih inženjera

GRADSKA KUĆA: "Kontinental" širi kapacitete u Novom Sadu, biće posla za oko 200 novih inženjera

Otvaranje nove, visokoinovativne tehnološke jedinice razvojno-istraživačkog centra ''Kontinentala'' u Novom Sadu bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Miloša Vučevića i predstavnika te kompanije, javlja pres služba Grada Novog Sada.

Kako je rekao gradonačelnik, još jednom se potvrdilo da je dolazak ''Kontinentala'', potpuno promenio ekonomsku poziciju i podigao Srbiju i Novi Sad "u višu biznis ligu".

– Isporučili su sve što je ugovoreno, i više od toga. Oni svaki put kada se sretnemo najavlјuju nove planove koje žele da realizuju sa Gradom, Univerzitetom, odnosno sa našom državom. Šire Centar u Pupinovoj palati gde će zakupiti još 1.000 m2, što znači da će zauzeti preko 9.000 m2. Verujem da će ''Kontinental'' biti deo i Naučno-tehnološkog parka koji do kraja leta treba da bude otvoren za kompanije. Očekujemo i početak njihove "grinfild" investicije pored Zrenjaninskog puta u blizini Kaća. To je jedna od najpotentnijih lokacija za razvoj industrijskog parka. Završili smo arheološka istraživanja na tom lokalitetu i od avgusta ćemo početi komunalno opremanje. Grad će investirati gotovo milijardu dinara u novi industrijski park, pošto će Sever 4 ubrzo biti popunjen – kazao je Vučević, a javnosti preneo njegov kabinet.


Potpredsednik ''Kontinentala'' Markus Moel rekao je da se u Novom Sadu ulaže u jedinicu koja se bavi iskustvima korisnika automobila.

– Zaposlićemo više radne snage i pojačati pogone za proizvodnju. Planiramo i podizanje "grinfild" objekta i tešnju saradnju sa Univerzitetom. Zato ćemo se sastati sa predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka, jer očekujemo saradnju sa inženjerima iz oblasti elektronike pre svega. U nekoliko narednih godina planiramo da zaposlimo oko 200 novih inženjera, da usavršimo tehnološki postupak i uvećamo kompetitivnost svojih proizvoda na tržištu – izjavio je Moel.


Kako je ocenio direktor ''Kontinental automotiv Srbija'' Saša Ćoringa, puno je truda iza svake njihove nove investicije.

– Zahvalјujem se jedinicama koje su već prisutne u Novom Sadu, jer su pokazale celom svetu kako srpski inženjeri znaju da razvijaju nove tehnologije. Srbi su najspremniji da diktiraju trendove, pa je tako i odlučeno da nova jedinica bude formirana baš u Novom Sadu. Kolege su danonoćno radile da dokažu da je Novi Sad spreman za to – rekao je Ćoringa, a prenela pres služba Grada.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan