GRADSKI ODBOR DSS: Mobilni toaleti i otvoreni kontejneri ruže Kej žrtava racije

GRADSKI ODBOR DSS: Mobilni toaleti i otvoreni kontejneri ruže Kej žrtava racije

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije apelovao je na gradsku vlast da je neophodno i hitno da se izgrade javni toaleti i postave kontejneri za smeće koji ujedno neće ružiti grad. 

Kako se navodi u saopštenju,  problem je kulminirao postavljanjem mobilnih toaleta i običnih, otvorenih kontejnera za smeće na Keju žrtava racije.

- Ovo je najlepša vizura i najprepoznatija slika Novog Sada sa Petrovaradinskom tvrđavom, te je takvo skrnavljenje apsolutno neprihvatljivo – poručuju iz GO DSS, te predlažu da se primarno reši problem javnog toaleta i smeća na Keju žrtava racije, kao i na Trgu Republike.

- Neophodno je da se ukloni ružna slika prljavih i smrdljivih ulaza i prolaza koji služe umesto javnih toaleta, kao i trgova i keja zatrpanih smećem. Broj inostranih i domaćih turista koji posećuju Novi Sad je u stalnom porastu i nepotrebno i nedopustivo je da turisti nose kući ovakvu sliku Novog Sada, a još gore da okolni stanovnici žive sa njom – kaže se u saopštenju.

Gradski odbor DSS podseća i da Novom Sadu nedostaju elementarni sadržaji koji bi unapredili korišćenje prostora, pa tako i javni toaleti otvoreni i pristupačni za sve grupe korisnika.

- Uprkos činjenici da je na inicijativu Grada pre nekoliko godina izrađena Studija lokacija za postavljanje javnih toaleta, Novi Sad i dalje ima samo jedan javni toalet i to u podzemnoj etaži u ulici Kralja Aleksandra, koji je zbog svog položaja ispod nivoa ulice i sadržaja duž nje veoma slabo vidljiv i stoga slabo korišćen – poručuju iz GO DSS, usput podsećajući gradsku vlast i preduzeća da postoje upravo zbog rešavanja ovakvih problema.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan