Gradsko veće donelo odluku o povećanju poreza na imovinu

Gradsko veće donelo odluku o povećanju poreza na imovinu

Porez na imovinu u Novom Sadu biće veći u narednoj godini.

Kako javlja portal Radija 021, odluku o povećanju donelo je Gradsko veće 29. novembra, ali ona nije saopštena javnosti već je samo istog dana objavljena u "Službenom listu".

Prema novom cenovniku, prosečna cena kvadratnog metra je povećana u iznosima i do 2.000 dinara, pretežno u urbanim zonama grada, a najveći skok iznosa poreza za nekretnine je bio za 1. zonu, i to posebno za kategoriju poslovnih objekata, piše 021.rs.

Kolika će biti prosečna cena kvadratnog metra po svim gradskim zonama pogledajte OVDE

OMAŠKA U "SLUŽBENOM LISTU": Iz Kabineta grafonačelnika obaveštavaju građane da je u "Službenom listu Grada Novog Sada", od 29. novembra 2019. godine, i na internet stranici Gradske poreske uprave, objavljeno Rešenje o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti po zonama na teritoriji Grada Novog Sada za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. Godinu, gde je omaškom došlo do greške, tako što je u tabeli koja se odnosi na zonu I – Poslovne zgrade i drugi građevinski objekti, koji služe za obavljanje delatnosti, upisan iznos od 176.770, 00 dinara, umesto 146.770,00 dinara. Takođe, u tački 3. istog Rešenja objavljeno je da se Rešenje primenjuje od 1. 1. 2019. godine, umesto 1. 1. 2020. godine. Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća Grada Novog Sada ispravljena je ova tehnička greška u pomenutom Rešenju, navodi se u saopštenju pres službe Grada. 

Oceni vest:
3
24

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ljilja

  pre 779 dana i 7 sati

  Cime to opravdavaju?Radim u baci i devet godina imam istu platu.Ne znam kako da placam tu nihovu diletantsku politiku?

  Oceni komentar:
  1
  30
 • Joker

  pre 778 dana i 14 sati

  Bando lopovska!

  Oceni komentar:
  2
  13
 • JJ

  pre 778 dana i 13 sati

  Pa jasno je, ukinuli su plaćanje za državne vrtiće i sad će to da kompenzuju preko poreza na imovinu i još pri tom i zaraditi.

  Oceni komentar:
  1
  11
 • Kiki

  pre 778 dana i 9 sati

  Sam se sebe sramim
  Sto moram da zivim u ovakvoj
  Zemlji
  Tugo nasa

  Oceni komentar:
  4
  9