"GRADSKO ZELENILO": Naplata ulaska u bilo koji novosadski park nije predviđena ni jednim aktom preduzeća

"GRADSKO ZELENILO": Naplata ulaska u bilo koji novosadski park nije predviđena ni jednim aktom preduzeća

Nakon više napisa u medijima o uvođenju naplate ulaza i nekomercijalnog fotografisanja u novosadskim parkovima, iz JKP "Gradsko zelenilo" stiglo je konačno i zvanično saopštenje, koje će, nadamo se, razrešiti sve dosadašnje nedoumice u vezi s ovim slučajem.

– Nadzorni odbor JКP "Gradsko zelenilo“ na sednici održanoj 8. aprila ove godine doneo je Odluku o naknadama za korišćenje zaštićenog područja spomenika prirode "Dunavski park" u Novom Sadu. Кao i do sada, cenovnikom je predviđeno plaćanje naknade za korišćenje ovog zaštićenog dobra u komercijalne svrhe: snimanje reklamnih, dokumentarnih i igranih filmova, snimanje tonskih zapisa, fotografisanje, korišćenje saletle za održavanje promocija i sl., postavljanje pokretnih tezgi, isticanje imena itd. – navodi se u saopštenju.

Iz "Gradskog zelenila" dodaju da Odlukom o naknadama nije predviđena naplata ulaska u Dunavski park, već naplata naknade za organizovano vođenje posetilaca u slučajevima kada se zatraži stručni vodič ovog preduzeća. Samo u tom slučaju je moguće naplatiti posetu Dunavskom parku i to po ceni od 100 dinara za odrasle osobe, 50 dinara za decu od 8 do 18 godina, dok deca do 8 godina ne plaćaju uslugu, kaže se u saopštenju.

– Naplata ulaska u bilo koji novosadski park, kao ni naplata fotografisanja u nekomercijalne svrhe nisu predviđeni ni jednim aktom našeg preduzeća – kaže se na kraju saopštenja JKP "Gradsko zelenilo". 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan