GREEN FASHION: Modna revija u petak na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment

GREEN FASHION: Modna revija u petak na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment

Modna revija "Green Fashion" održaće se u petak, 24. novembra sa početkom u 18 sati.

Manifestacija će biti održana u amfiteatru  "Prof. Dr. Slavko Carić" na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, Cvećarska 2, Novi Sad. 

Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Grada Novog Sada u okviru realizacije "LAP" za 2017. godinu, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola kao i vršnjački tim studenata FIMEK (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) u Novom Sadu.Nakon održane Tribine o važnosti zaštite životne sredine i reciklažnih radionica u školama i na fakultetu, sledi modna revija "Green Fashion" sa ciljem da se utiče na promenu svesti mladih, kao i svih građana, o važnosti očuvanja planete. Mladi dobijaju priliku da kroz učešće na ovom projektu kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i znanjem stečenim na radionicama utiču na očuvanje njihovog prirodnog okruženja i tako budu pozitivan primer ostalim članovima/icama lokalne zajednice.

Cilj projekta je promena svesti srednjoškolaca o važnosti reciklaže na jedan inovativan i atraktivan način – modnom revijom unikatnih recikliranih modnih kostima i detalja. Deo prihoda od prodaje izloženih reciklažnih eksponata će biti doniran vrtiću "Čuperak" za potrebu izgradnje biobašte, dok će drugi deo prihoda biti doniran Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan