GREEN FASHION: Predavanje i modna revija na temu očuvanja životne sredine

GREEN FASHION: Predavanje i modna revija na temu očuvanja životne sredine

U utorak 31. oktobra u 13 časova, održaće se predavanje na temu „Misli pametno – recikliraj“ prof. dr Jelene Kiurski, šefice katedre za ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski manadžment, a u okviru projekta Green Fashion. Predavanje će se održati u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, Cvećarska br. 2, Novi Sad.

Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Grada Novog Sada u okviru realizacije LAP-a za 2017. godinu, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola kao i vršnjački tim studenata FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) iz Novog Sada .

U narednom periodu je planirano još aktivnosti posvećenih važnosti zaštite životne sredine, kao i reciklažnih radionica u školama i na fakultetu, sa ciljem da se utiče na promenu svesti mladih, kao i svih građana, o važnosti očuvanja planete ZEMLjE. Mladi dobijaju priliku da kroz učešće na ovom projektu kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i znanjem stečenim na radionicama utiču na očuvanje njihovog prirodnog okruženja i tako budu pozitivan primer ostalim članovima/icama lokalne zajednice.

Krajem novebra nas očekuje MODNA REVIJA - Green Fashion na kojoj će biti prikazani modeli koje su izradili srednjoškolci i studenti tokom trajanja projekta, a sav prihod od prodaje modela biće namenjen u humanitarne svrhe.

Cilj projekta je promena svesti mladih o važnosti reciklaže na jedan inovativan i atraktivan način- modnom revijom unikatnih recikliranih modnih kostima i detalja.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan