Gromoglasna tišina za usvajanje “Aleksinog zakona”

Gromoglasna tišina za usvajanje “Aleksinog zakona”

Udruženje građana “2 minuta tišine” u nedelju, 6. marta, u 15 časova na Trgu slobode organizuje protest građana “Hoću Aleksin zakon” vol. 7.

U Udruženju “2 minuta tišine” kažu da kad se dva građana Srbije slože, da to nije koncenzus, nego čudo.

- E izgleda da smo postigli čudo, a tek ćemo. Sombor, Loznica i Novi Sad su prošle nedelje zajedno stali u 15 časova i pet minuta i gromoglasnom tišinom tražili "Aleksin Zakon". Veliki ljudi su u naša tri grada izašli na trgove svojih mesta i podržali ideju za usvajanje "Aleksinog Zakona", ideju za zaustavljanje rasta vršnjačkog nasilja kao i ideju za bezbedniju budućnost sve naše dece - kažu u “2 minuta tišine”.

Kako navode u ovom udruženju, građani Srbije koji su podržali skupove pokazali su da su čvrsti u odluci.

- Ministri u Vladi Srbije bi kao odgovor mogli da pokažu da su spremni da i oni urade svoj deo posla i da što pre unesu izmene u svoje zakone kako bi poslanici Skupštine Srbije usvojili "Aleksin Zakon". Postoje i oni koji se bune protiv ovog zakona iz raznoraznih strahova i razloga. Vređaju, napadaju, sabotiraju. Mi se na njih ne obaziremo, jer znamo zašto je nama stalo do ove promene. Znamo da je nama stalo do naše dece. Znamo da je nama stalo da jednu po jednu stavku menjamo na bolje kako bi nama, građanima Srbije, bilo lakše da živimo u ovoj državi. Lako je promeniti državu odlaskom iz ove. Teško je to uraditi menjajući državu iznutra. Mi to možemo, mi to hoćemo, mi to i činimo! Idemo dalje do konačnog usvajanja "Aleksinog Zakona"!!! Vidimo se u nedelju i to u još većem broju - pozivaju aktivisti ovog udruženja.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan