GSP: Cena autobuske karte ide na 65 dinara, đačke pokazne ne poskupljuju

GSP: Cena autobuske karte ide na 65 dinara, đačke pokazne ne poskupljuju

U toku pripreme za novi cenovnik gradskog prevoza u Novom Sadu.

Novosađani i svi oni koji koriste vozila gradskog prevoza, kako je "Novostima" potvrđeno u JGSP "Novi Sad", kartu na gradskim linijama u zoni Novog Sada plaćaće 10 dinara više. Tako će karta, kupljena kod vozača, ubuduće koštati 65 dinara.

Ova, ali i još neke izmene predviđene su novim zonsko-tarifnim sistemom, kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima. Njega su nedavno usvojili gradski odbornici, a kako je naglasio gradonačelnik Miloš Vučević, tim povećanjem cene usluge prevoza u gradskoj zoni, JGSP "Novi Sad" će obezbediti dodatne prihode.

Sigurno je da se neće menjati, kako je Vučević poručio odbornicima i građanima, cene đačkih pokaznih karata, karata ostalih povlašćenih kategorija, kao i prigradskog prevoza.

- Ovom izmenom, cenu ćemo minimalno nivelisati i približiti je ekonomskoj – pojasnio je gradonačelnik, te dodao da to treba da stvori uslove da JGSP više ulaže i obnavlja vozni park.

Da bi zaživeo novi tarifni sistem, neophodno je da odluka bude objavljena u "Službenom glasniku Novog Sada". Potom, Gradsko veće treba da uradi svoj deo posla, a zatim da je stručnjaci JGSP sprovedu u praksi.

Do sada je za svu tu proceduru bilo potrebno više od mesec dana.

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 1900 dana i 4 sata

  65 din?
  Litar gasa je 70 din , sta me sprecava da idem Puntom po gradu?

  Oceni komentar:
  0
  2