GSP: Kamere u autobusima snimaće nesavesno parkirana vozila

GSP: Kamere u autobusima snimaće nesavesno parkirana vozila

Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" apelovalo je na učesnike u saobraćaju da svojim savesnim ponašanjem pomognu da se omogući bezbedno saobraćanje i korišćenje usluga javnog prevoza u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, vozači ovog javnog preduzeća svakodnevno se u svom poslu suočavaju sa velikim problemom koji se odnosi na zaustavljanje i ostavljanje putničkih automobila, kao i taksi vozila van zakonom dozvoljenog iskrcaja putnika, na autobuskim stajalištima i "žutim" saobraćajnim trakama.

– Onemogućavanjem ulaska autobusa na stajališta, usporava se javni gradski prevoz i sav saobraćaj u gradu. Uz to, ugroženi su i putnici koji ne mogu nesmetano i bezbedno da uđu i izađu iz vozila, a produžava im se i vreme provedeno u javnom prevozu – kažu u GSP-u.

Kako bi ovaj problem bio adekvatno rešen, JGSP "Novi Sad" je pokrenuo zajedničku akciju sa saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve. U tu svrhu, između ostalog, biće aktivirane kamere u autobusima, te će se na osnovu snimaka inicirati prekršajna odgovornost vlasnika vozila ostavljenog na stajalištu ili u "žutoj" saobraćajnoj traci.

– Podsećamo da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja propisano da je zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno – navodi se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pazi da ne poverujem

  pre 1205 dana i 16 sati

  U suštini, nema to mnogo veze sa parkiranjem. Jednostavno autobus GSP-a će snimati sve oko sebe.
  Pošto smo siromašna zemlja, ne možemo platiti 4 miliona javnih kamera, kao na primer London.
  Zato ćemo na svaki bus da stavimo po 4 kamere, pa kada kamere primete okupljanje 4 čoveka ispred nekog ugostitelja, a ono marica sa 4 pendreka pravac tamo.
  I slične stvari.
  Kontrola populacije.
  Ordnung und disciplin!

  Oceni komentar:
  4
  11
 • Ucesnik u saobracaju

  pre 1205 dana i 15 sati

  Kao ucesnik u saobracaju, apelujem na vozace JGSP "Novi Sad" da se manu gledanja "Fast and Furious" serijala filmova, da ne tripuju da voze rakete vec da postanu svesni da voze krseve stare 30+ godina i da alshodno tome pocnu i da se ponasaju u saobracaju: da ne ulecu u makazice sa putnickim vozilima po sistemu "jaci sam", da ne selu kolovozne trake bez (z)migavca, da ne jurcaju gradom i "blicaju" vozacima ispred sebe, itd itd... nepropisno parkiranje u gradu nije od juce i potreba uvodjenja kamera u te svrhe je samo bajka za naivne. Dakle, zivimo diktaturu na svakom koraku i u svakoj pori drustva, tako se i ova mera nece ogledati u bezbednijem odvijanju saobracaja u gradu vec iskljucivo i samo punjenjem prazne drzavne kase. Grad ne radi apsolutno nista da napravi dovoljan broj parking mesta (gospodo na vlasti nije vise 1970. i NS nema vise 150.000 stanovnika), ali zato se ulazu enormni napori i enormne pare da se napravi sistem za kanjavanje.

  Oceni komentar:
  2
  8
 • Munjo

  pre 1205 dana i 13 sati

  Hoće li snimati i na poslednjoj stanici na okretnici na POPOVICI?

  Tamo je vikendom HOROR

  Oceni komentar:
  2
  2