GSP uvodi novu uslugu, uz e-novčanik moći ćete da kupite autobuske karte po starim cenama

GSP uvodi novu uslugu, uz e-novčanik moći ćete da kupite autobuske karte po starim cenama

JGSP "Novi Sad" u okviru NSmart sistema uvodi novu uslugu plaćanja prevoza putem e-novčanika, koja će značajno pojednostaviti naplatu prevoza i ubrzati protok putnika. E-novčanik je nepersonalizovana kartica na koju se uplaćuju sredstva za plaćanje prevoza jednostavnim čekiranjem na validatoru u autobusu.

E-novčanik mogu da koriste osobe starije od 10 godina života za plaćanje prevoza na svim linijama JGSP "Novi Sad". Za kupovinu e-novčanika nije potrebno priložiti, niti prikazati lični dokument.

E-novčanik će se prodavati od 22. januara po promotivnoj ceni od 375 dinara na prodajnim mestima JGSP "Novi Sad", kao i u 23 kioska na autobuskim stajalištima u gradu. Prvih 3.000 korisnika usluga koji, počevši od 15. januara, sakupe 5 pojedinačnih karata za prevoz, moći će da ih besplatno zamene za e-novčanik od 22. januara do 4. februara na prodajnim mestima preduzeća, kao i na 23 kioska "maxim box" na gradskim stajalištima

Kako se koristi e-novčanik?

Na kupljeni e-novčanik korisnik uplaćuje novčani iznos za plaćanja pojedinačne karte u vozilu. E-novčanik može da se kupi na prodajnim mestima preduzeća i kioscima "Maxim Box" na gradskim stajalištima.

Putnik ima mogućnost da e-novčanik dopuni na svim prodajnim mestima JGSP "Novi Sad", na kioscima "Maxim Box" na gradskim stajalištima, preko NSmart portala i mobilne aplikacije NSmart. Minimalni iznos sredstava koji može da se uplati je 200 dinara, a maksimalni – 10.000 (na prodajnim mestima maksimalni iznos dopune je 5.000, a preko NSmart portala i e-naloga mobilne aplikacije NSmart 10.000 dinara).

Stanje na e-novčaniku može da se proveri prilikom svakog čekiranja (ispis na validatoru), na svim prodajnim mestima, kao i putem korisničkog naloga na mobilnoj NSmart aplikaciji.

Prilikom ulaska u vozilo korisnik mora da prisloni e-novčanik na validator (chek in), nakon čega se na validatoru ispisuje poruka o uspešnoj/neuspešnoj validaciji. Prilikom izlaska iz vozila korisnik OBAVEZNO mora da uradi chek out kako bi sa kartice bio skinut iznos do cilja putovanja.


Sve dodatne informacije o e-novčaniku građani mogu da dobiju u NSmart centru na Bulevaru Jaše Tomića 6 (telefon 021 21 56 525), ili da pogledaju na sajtu preduzeća http://www.gspns.rs.

NAPOMENA: Od 5. februara, na snagu stupa odluka o diferencijaciji cena prevoza. Cena pojedinačne karte kupljene e-novčanikom i dalje će ostati 65 dinara na gradskim i 110 dinara na prigradskim linijama, dok će ta ista karta, ukoliko se kupuje kod vozača, biti 100, odnosno 150 dinara. Cene pretplatnih karata na svim linijama ostaće iste. Nakon završetka promo perioda, e-novčanik će od 5. februara moći će da se kupi za 400 dinara.

Oceni vest:
3
22

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Čiča Gliša

    pre 120 dana i 7 sati

    "Prilikom izlaska iz vozila korisnik OBAVEZNO mora da uradi chek out kako bi sa kartice bio skinut iznos do cilja putovanja."
    Jes', baš. To će da radi ravno 0% putnika. Onaj ko je ovo smislio 'ladno pada na testu inteligencije.

    Oceni komentar:
    0
    20
  • Mihajlo

    pre 120 dana i 2 sata

    Ala neko mlati lovu na ove zaj***ncije....

    Oceni komentar:
    0
    15
  • Strpljenje, Srbine!

    pre 120 dana i 1 sat

    Zanimljiva je jedna opšta, sadašnja pojava. Putnici imaju 1% strpljenja da drže Smart karticu pored čitača bar 1,5 sekundu. Približe, mahnu, i ako za 0.7 sekundi nije očitano, odoše dalje, baš ih briga. Za 0,7 sekundi čitač daje Error, dugo pištanje, crveni ekran, grešku jer je suviše spor i ne uspeva da očita karticu nestrpljivom putniku. Dakle, nemaju 1,5 sekundu strpljenja sada - a mi govorimo o nekom odčekiranju...

    Oceni komentar:
    0
    10