HITNA POMOĆ: Beba i trogodišnjak među povređenima u saobraćajkama tokom vikenda

HITNA POMOĆ: Beba i trogodišnjak među povređenima u saobraćajkama tokom vikenda

Sedam osoba povređeno je u četiri saobraćajne nezgode koje su se tokom poslednja 72 sata dogodile u Novom Sadu i okolini.

Tokom prethodnog vikenda lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć obavile su uobičajen broj intervencija – 68 u subotu, 81 u nedelju. Najčešće se intervenisalo zbog hroničnih plućnih bolesnika i nešto češće kod srčanih, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

U subotu ujutro, oko 6.30 sati, na uglu ulica Otokara Keršovanija i Omladinske, u saobraćajnoj nezgodi je povređen muškarac star 26 godinu, kada je zadobio lakše telesne povrede. Pregledan je i zbrinut na licu mesta.

Noć subotu na nedelju, oko 4.15 sati, u udesu koji se desio na autoputu kod naplatne rampe Sirig, povređene su tri osobe – devojčica stara 11 godina zadobila je naizgled lakše povrede glave, petogodišnji dečak naizgled lakše povrede grudnog koša i muškarac star 37 godina naizgled lakše povrede glave i istegnuće vratnog dela kičme. Svi su zbrinuti na licu mesta od strane lekarske ekipe Hitne pomoći i prevezeni na Dečiju hirurgiju, odnosno u Urgentni centar.

U nedelju, oko 12 časova, na uglu Velebitske i ulice Bože Kuzmanovića, u saobraćajnoj nezgodi je naizgled lakše povrede zadobila jedna beba. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, prevezena je na Dečiju hirurgiju na detaljniju dijagnostiku.

Sinoć, oko 23.45 časova, na autoputu ka Suboticu, kod naplatne rampe za Sirig, u udesu su povređeni 32-godišnja žena i trogodišnji dečak. Oboje su zadobili naizgled lakše telesne povrede, te su nakon zbrinjavanja na licu mesta, prevezeni na Dečiju hirurgiju, odnosno u Urgentni centar.

HITNA POMOĆ NA EXITU: Po rečima portparolke Hitne pomoći, Exit je prošao onako kako su lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i očekivale. "Nije bilo nekih značajanijih intervencija. Najčešće smo intervenisali zbog glavobolje, mučnine – pogotovo poslednja dva dana kada ih je stigao premor od nespavanja. Bilo je malo i preterivanja u alkoholu. Jedna osoba je prevezena na dalju dijagnostiku u Urgentni centar zbog naizgled teže povrede rebara," kaže za naš portal dr Bursać.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan