HITNA POMOĆ: Jedanaestoro povređeno u saobraćajkama i pucnjavi tokom vikenda

HITNA POMOĆ: Jedanaestoro povređeno u saobraćajkama i pucnjavi tokom vikenda

Hitna pomoć je u protekla dva dana imala uobičajen broj poziva i intervencija – 99 tokom subote i 117 tokom nedelje, uključujući šest saobraćajnih nesreća i jednu povredu vatrenim oružjem, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać. Pomoć su tokom vikenda većinom tražili hronični bolesnici, češće astmatičari i srčani bolesnici.

Prva nezgoda dogodila se u subotu oko 11 časova na Sentandrejskom putu na Klisi, gde su povređeni muškarac star 28 godina i 11-godišnji dečak. Muškarac je zadobio naizgled lakše povrede ramena, dok je dečak zadobio povrede glave. Nakon što su zbrinuti na licu mesta, prebačeni su na dalju dijagnostiku u Urgentni centar, odnosno na Dečiju hirurgiju.

U subotu, oko 13 časova došlo je do udesa i na Bulevaru Jovana Dučića na Novom naselju, gde je lakše povrede glave, grudnog koša i kolena zadobio 56-godišnji muškarac. On je zbrinut na licu mesta pa prevezen u Urgentni centar.

U trećoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 15 sati na Bulevaru cara Lazara kod Doma zdravlja, 13-godišnjak je zadobio povrede glave, ruke i kolena. Zbrinut je na licu mesta i prevezen na Dečiju hirurgiju.

Tri osobe, 9-godišnja devojčica, 13-godišnji dečak i žena stara 37 godine, povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 20 časova na ulasku u Budisavu iz pravca Kaća. Devojčica je zadobila teže povrede glave, a dečak lakše povrede leđa, te su nakon zbrinjavanja prevezeni na Dečiju hirurgiju. Žena je zadobila povrede glave i nakon zbrinjavanja na licu mesta, prebačena je u Urgentni centar.

U drugoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju, takođe oko 20 časova na uglu Vršačke i Futoškog puta, zbog sumnje na prelom levog stopala, na Dečiju hirurgiju je prevezena 17-godišnja devojka.

U trećoj nezgodi koja se dogodila u nedelju oko 23.15 časova na putu Kać - Novi Sad, naizgled su lakše povređene dve muške osobe stare 40, odnosno 52 godine. Povređeni su nakon zbrinjavanja na licu mesta odvezeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

Takođe, u nedelju oko 7.30 kod kazina "Gaja" na Bulevaru oslobođenja, muškarac star 34 godine povređen je iz vatrenog oružja u predelu levog stopala i desne potkolenice. Nakon što je stabilizovan na licu mesta, povređeni je, u svesnom stanju, prebačen na hirurgiju u Urgentni centar.

PORTPAROLKA HITNE POMOĆI upozorava da potražite lekarsku pomoć ako sumnjate da ste se otrovali hranom, a naročito kada primetite znakove dehidratacije. Nakon uzimanja pokvarene hrane, mogući su simptomi poput bolova u stomaku, povraćanja i proliva, koji mogu da traju dva-tri dana ili duže. U ovom slučaju je Važno je da povedete računa o higijeni – ruku, hrane, kuhinjskih površina i pribora, kao i o čuvanju i termičkoj obradi namirnica.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan