"Hoću Tijanin zakon" u 18 sati kod Miletića

"Hoću Tijanin zakon" u 18 sati kod Miletića

Akcija „Hoću Tijanin zakon!#Podrži“ održaće se u 18 sati na Trgu slobode. Skup počinje trominutnom tišinom, nakon čega će se građanima obratiti Igor Jurić, inicijator promene zakona i otac pokojne Tijane Jurić.

Akcija se organizuje je kako bi se inicirala promena člana 72 Zakona o policiji, koji reguliše vreme između prijave nestanka maloletne osobe i kretanja u akciju potrage. Sadašnjim zakonom je vreme regulisano na 48 sati od prijave nestalog lica, dok bi izmenom ovog člana, vreme bilo svedeno na minimum, tačnije, akcija potrage bi krenula od momenta prijave.

Izmenom člana 72 Zakona o policiji podigla bi se sigurnost naših najmlađih na znatno viši nivo.

Predlog izmene tog člana poznatiji kao „Tijanin zakon“, sačinili su stručnjaci sa novosadskog Pravnog fakulteta, a na inicijativu Igora Jurića, oca tragično nastradale Tijane.  Sam predlog izmene je predat nadležnima još 30. avgusta 2014. godine, ali do danas se nije našao u proceduri za usvajanje, iako je bilo najava da će ući u proceduru.

Skup počinje tačno u 18h, trominutnom tišinom kao znakom mirnog protesta. Nakon tišine, okupljenima će se obratiti Igor Jurić, Tijanin otac i inicijator promene zakona i Vladimir Jovanović ispred neformalne grupe građana „2 minuta tišine“ kao organizatora nedeljne akcije.

Na skup su pozvani svi građani kojima je stalo da se „Tijanin zakon“ usvoji.

Tokom akcije biće postavljen i štand humanitarne fondacije „Fondacija Tijana Jurić“ na kome će biti prodavane majice sa Tijaninim likom, a sav prihod prikupljen na ovaj način će ići u humanitarne svrhe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan