Hor "Ison" održao "Koncert Novom Sadu"

Hor "Ison" održao "Koncert Novom Sadu"

Inkluzivni muzički program ''Koncert Novom Sadu'' održan je u Kulturnoj stanici ''Eđšeg'' u organizaciji Udruženja građana ''Vera, ljubav, nada''. Reč je o nastupu nacionalnog inkluzivnog hora ''ISON'' koji predstavlja najbolji primer prakse u oblasti muzičkog stvaralaštva osoba sa invaliditetom.

Koncertu su prisustvovali član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

 − Ovo je pravi primer otvorene sredine koja podržava i ceni različitost. Različitost je suština inkluzije, jer osobe sa invaliditetom, ukoliko im damo priliku, mnogo mogu da doprinesu društvu. Njima nije potrebno ništa posebno, potrebno im je, kao i svima, da budu prihvaćeni ravnopravno. Aktivnosti Udruženja ''Vera, ljubav, nada'' su za svaku pohvalu i Grad sa zadovoljstvom podržava njihov rad  – istakao je Dalibor Rožić.Kako je dodao, oni doprinose uklanjanju onih najvažnijih barijera koje su u svesti ljudi, brišući predrasude i pokazujući da ovi mladi ljudi predstavljju naše bogatstvo i da i te kako imaju šta da pruže. Zajednički cilj ukupnog delovanja jeste da stvorimo društvo u čijem fokusu je čovek i koje, bez razlike, garantuje sva ljudska prava, odnosno obezbeđuje uslove za ostvarivanje punih potencijala svakog pojedinca.

Prema rečima organizatora, putem projekta ''Lazarus'' i ''Koncerta Novom Sadu'' cilj je da se skrene pažnja na važnost prihvatanja i uključivanja osoba sa invaliditetom u redovne tokove društva. Takođe, namera je, da se oni ohrabre u ličnom razvoju, te da im se obezbedi poštovanje prava, sloboda i ljudskog dostojanstva.

Koncert je organizovan uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, Autonomne Pokrajine Vojvodine i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan