"HRANA ZA UŠI": Prodavci i kupci na Ribljoj pijaci uživali u klasičnoj muzici

"HRANA ZA UŠI": Prodavci i kupci na Ribljoj pijaci uživali u klasičnoj muzici

Učenici srednje muzičke škole, violinistkinja Kristina Lakić i gitarista Aleksandar Krstić svirali su danas klasiku za sve prodavce i kupce na Ribljoj pijaci u okviru projekta Hrana za uši udruženja "Dunavska sonata".

Duo Fuego nudio je muzičke poslastice i najvalitetniju Hranu za uši, melodije poznatih kompozitora Pijacole, Džoplina i drugih, sa jedne od tezgi, među ostalim prodavcima.

Tezga sa Hranom za uši bila je izuzetno posećena, a organizatori kažu da su Novosađani odlična publika.

U pet godina postojanja "Dunavska sonata" je uspela da klasičnu muziku vrati u svakodnevicu i običnom čoveku. Poveli smo najveće kulturne institucije Srbije, SNP i Beogradsku filharmoniju, u susret publici. Sve lokacije na kojima smo do sada održavali koncerte bile su na prvi pogled neuobičajene, ali samo dok koncert ne otpočne. Klasična muzika i naši izvođači od prolaznika čine sugrađane, a gradsku vrevu pretvaraju u zanimnjivu scensku kulisu – kaže Milica Trifunov iz "Dunavske sonate".

Sa kakvom pažnjom biramo namernice koje ćemo pojesti trebali bismo da biramo i kakvu ćemo muziku slušati. Prema vodećim svetskim istraživanjima, zvuk definiše način na koji govorimo i mislimo u jednakoj meri kao i knjige koje čitamo ili mediji koje pratimo. Dobra vest je da je najkvalitetnija muzika na svetu dostupna besplatno svima na koncertima Dunavske sonate, ali i na brojnim internet sajtovima svakodnevno – dodaje Trifunova.

Sledeći koncert je u nedelju, 4. oktobra, od deset sati na Limanskoj pijaci, a nastupiće trio Pneuma koji čine Dimitrije Beljanski, Nina Hening i Nebojša Krstić. Svi koji nisu u mogućnosti da dođu na koncert, mogu ga pratiti uživo na Fejsbuk stranici Dunavske sonate.

Narednog vikenda biće održani koncerti na Detelinarskoj i Satelitskoj pijaci.

Projekat Hrana za uši realizuje se po pokroviteljstvom Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan