HRVATSKA: Dečak iz Novog Sada udavio se na ostrvu Brač

HRVATSKA: Dečak iz Novog Sada udavio se na ostrvu Brač

Nepoznat razlog tragedije, tužilaštvo izdalo nalog da se izvrši obdukcija.

Luka M., trinaestogodišnjak iz Novog Sada, drugi je državljanin Srbije koji je u poslednjih mesec dana nastradao letujući na hrvatskom primorju. Dečak se utopio u subotu uveče u Postirama na ostrvu Brač pod zasad nerazjašnjenim okolnostima.

Kako prenose "Novosti", stravična nesreća dogodila se oko 19.30, u uvali Mala Lozna, koja je u to vreme bila prepuna kupača. Luka, koji je navodno trenirao vaterpolo, prema infromacijama koje smo dobili, krenuo je da roni. Posle izvesnog vremena, nekoliko turista koji su se našli u moru, primetili su telo dečaka kako pluta. Brzo su doplivali do njega i izvukli ga na obalu i pokušali da ga reanimiraju. Odmah je pozvana Hitna pomoć čiji su lekari nastavili sa oživljavanjem, ali je već bilo prekasno.

- Poslednja uvala u malom mestu Postire u subotu je bila prepuna, a vreme je bilo idealno – pričaju očevici za “Novosti” i dodaju: 

- Talasa uopšte nije bilo i uslovi za boravak u moru su bili idealni. U jednom trenutku, neko od kupača je primetio beživotno telo kako pluta. Nije se nalazilo daleko od obale i brzo su stigli do njega. Sve su pokušali, kao i lekari, ali nažalost nisu uspeli da spasu dečaka.

Kako “Novosti” saznaju, porodica malog Luke letovala je u Splitskoj, mestu koje je nekoliko kilometara udaljeno od mesta gde se dečak utopio. Oni su od subote uveče u šoku i ne mogu da veruju da su izgubili dete.

Prema pisanju "Telegrafa", dečak koji se utopio je sin jednog od najboljih odbojaša sveta Markosa Milinkovića.

Milinković je legenda odbojke u Argentini, a poreklom je Srbin. Odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. Oženio se Novosađankom sa kojom je i dobio sina Luku, koji je doživeo nesreću na Braču.

Mali Luka je u Novom Sadu išao u OŠ "Vasa Stajić" i trenirao odbojku u OK Vojvodina, javio je portal 021.rs.

BEZ TRAGOVA NASILJA: Šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdiće istraga. Policija je odmah došla na mesto nesreće i prema prvim izveštajima, “nema elemenata koji bi ukazivali na krivično delo”, tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja. Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svest tokom ronjenja. O svemu je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan