Humanitarna akcija "Slatkiš za mog drugara" u holu Radija RTV-a

Humanitarna akcija "Slatkiš za mog drugara" u holu Radija RTV-a

Radio-televizija Vojvodine dvanaestu godinu za redom organizuje humanitarnu akciju "Slatkiš za mog drugara" namenjenu deci u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu ulice, Onkološkom odeljenju u Dečijoj bolnici, Udruženju osoba sa invaliditetom "Ljubav, vera, nada" i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Kako najavljuje PR služba pokrajinskog javnog servisa, akcija sakupljanja slatkiša počeka je danas, 19. decembra, u holu zgrade Radija RTV-a, u ulici Ignjata Pavlasa 3, gde će biti postavljena korpa za donacije, a trajaće do 31. decembra, kada će pokloni biti uručeni.


- Cilj akcije je da vratimo humanost i solidarnost među decu, te u pakovanju slatkih paketa učestvuju deca radnika RTV-a i njihovi drugari, od milja prozvani "Deda Mrazovi patuljci". Od samog početka, prijatelji akcije su poslastičarnice "Vremeplov“"Carigrad" i "Kristina", koji prave torte za svaku od ustanova koje će RTV ekipa posetiti. Naši sugrađani donose slatkiše, a akciji se pridružuju i društveno odgovorne kompanije, ustanove i udruženja građana. Deo akcije je i humanitarni Deda Mraz, koji 31. decembra, u ime svih onih koji su učestvovali u akcij,i uručuje slatke pakete deci u pomenutim institucijama –
kaže se u saopštenju. 


Inicijativa za pokretanje akcije potekla je sa Prvog programa radija RTV-a, od novinarke Nevene Vrtulek koja je ovom prilikom izjavila:

- Taj delić porodične atmosfere koja njima treba tog 31. decembra mi pokušavamo da im nadomestimo nekom čarolijom samo za njih, prosto da im ulepšamo taj trenutak.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan