"Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za malu Anu

"Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za malu Anu

U ponedeljak 16. maja akcija "Humanitarni ponedeljak" biće namenjena Ani Milić. Tog dana, ulaz na Štrand se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

Ana je rođena 23.01.2018. godine u Novom Sadu. Usled prevremenog rođenja javlja se krvarenje u mozgu III stepena. Kao posledica krvarenja dolazi do hidrocefalusa zatim je usledila operacija na mozgu i ugradnja VP šanta. Po izlasku iz bolnice Ana je krenula na fizikalne terapije koje su davale dobre rezultate. Nažalost, sa godinu i po dana starosti Ana dobija epileptični napad i dijagnozu epilepsije, koja usporava njen psihomotorni razvoj. Ana može samostalno da sedi, puzi i hoda uz podršku. Novac koji će se prikupljati potreban je za specijalističke preglede, dijagnostiku, transplataciju matičnim ćelijama, fizikalne, defektološke i logopedske tretmane, za hipoterapiju, hidroterapiju, Tomatis terapije, kraniosakralnu i delfinoterapiju, banjsko lečenje, za tretmane u hiperbaričnoj komori kako bi Ana napredovala u lečenju, napravila svoje prve korake i uživala u igri sa svojim drugarima.

Kutije u koje će građani u ponedeljak moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad obaveštava sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan