I OVO POSTOJI: Profesor koji redovno vodi studente na kafu!

I OVO POSTOJI: Profesor koji redovno vodi studente na kafu!

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već godinu dana imaju priliku da sa direktorom Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment doc. dr Bojanom Lalićem razgovaraju u opuštenoj atmosferi, uz kafu. U neformalnom razgovoru, oni svake srede od 13 časova u klubu Mašinac, sa profesorom pričaju o svojim idejima i načinu na koji bi unapredili rad fakulteta ili rešili svoje probleme.

Kako nam kažu, za tih sat vremena akademci su potpuno fokusirani na razgovor, mobilni telefoni, društvene mreže su na off-u, a uz kafu uglavnom se rađaju nove ideje.

- Danas su mi studenti iz ESTIEM organizacije predložili da napravimo neki vid mentorstva za mlađe studente, a mentori bi im bili stariji akademci, objašnjava profesor Bojan Lalić za portal mojnovisad.com.

On smatra da su ovakvi sastanci sa studentima dobra praksa, te da su često upravo studenti ti koji predlažu vrlo korisne stvari.
- Praksu da su stariji studenti mentori mlađima studenti su videli na nekom od insotranih univertziteta, a ja sam njihovu inicijativu prihvatio, jer, ipak, studenti će pre poslušati drugog, iskusnijeg studenta, nego profesora - kaže Lalić.

Prema rečima studenata praksa druženja uz kafu sa profesorom je jedina od najlepših inicijativa na FTN. Kako kažu, to je jedinstven događaj gde studenti sa profesorom uz kaficu i u ravnopravnoj razmeni mišljenja mogu jasno da izraze svoje ideje i probleme.

- Kafa je organizovana u 13 sati, taman kad ja imam pauzu između predavanja. Došao sam da popijem produženu sa mlekom “džaba” i da se raspitam kod profesora o stručnoj praksi, kao i da čujem šta ostale kolege imaju da pitaju i kažu – objašnjava nam jedan od studenata treće godine inženjerskog menadžmenta.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan