Idućeg četvrtka presuda Kontiću

Idućeg četvrtka presuda Kontiću

Presuda Ivanu Kontiću (32) iz Nikšića, koji je optužen da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebijanjem pokušao da ubije M. M. (30) iz Beograda, kao i O. L. i L. V. koji se terete za učestvovanje u tuči, odnosno za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, biće izrečena 13. aprila.

Prilikom iznošenja završnih reči zamenik višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić je rekao da ostaje u celosti kod optužnice i da smatra da su dokazani njeni navodi.

Kontić je više puta oštećenog udario u predelu glave i vrata gde se nalaze vitalni organi, obrnuo mu ruke i naneo teške telesne povrede – kazao je Amidžić dodajući da smatra da je na nesumnjiv način dokazan pokušaj ubistva.

Zamenik javnog tužioca je napomenuo da se i na snimcima vidi kako Kontić udara oštećenog pesnicam, da ga je oborio na tlo i nastavio sa udarcima iako je bio svestan da ga može lišiti života. Rekao je i da treba imati u vidu da je okrivljeni Ivan Kontić pobegao u Crnu Goru, dok su se L. V. i O. L. krili dok nisu uhapšeni.

Kontić: Nisam imao nameru da ga ubijem

Kako piše "Dnevnik", okrivljeni Ivan Kontić je u svojoj završnoj reči podsetio da će 11. aprila biti punih 30 meseci kako se nalazi u pritvoru i da od početka govori istinu.

On je istakao da nije imao nameru da ubije M. M. niti da se sveti.

Odbrana: Nema dokaza da je u pitanju pokušaj ubistva

Jedan od Kontićevih branilaca, advokat Dejan Bugarski se osvrnuo na dokaze koji su izvedeni i naglasio da je odbrana dokazala da se apsolutno ne može raditi o krivičnom delu pokušaj ubistva kako to tvrdi više javno tužilaštvo.

 Nejasno je kako tužilaštvo može da zanemari dva iskaza veštaka sudske medicine, gde je jasno rečeno da usled svih radnji okrivljenog, život oštećenog nije bio doveden u opasnost izjavio je Bugarski i dodao da smatra da u Kontićevim radnjama nema krivičnog dela pokušaj ubistva.

On je istakao da "tužilaštvo od početka postupa pristrasno pod pritiskom i strahom od medija".

 Tokom detaljnog dokaznog postupka nisu dokazani navodi optužnice, niti je dokazano da je moj klijent izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret i molim da se oslobodi istakla je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja je takođe Kontićev branilac. Ona je naglasila da video zapisi nisu pribavljeni na zakonit način, niti se zna kada su oni nastali.

Branioci okrivljenih O. L. i L. V. smatraju da njih dvojica nisu počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret optužnicom. Oni su istakli da nije tačno da su se njih dvojica krili, kako navodi tužilaštvo i napomenuli da su se obojica odazvali na poziv policije u svojstvu građana.

Oštećeni se smatra taocem sudskog procesa

Oštećeni M. M. je u svojoj završnoj reči naveo da se već dve i po godine smatra taocem ovog sudskog procesa, dok je njegov punomoćnik, advokat Nikola Tadić kazao da je Kontić s umišljajem pokušao da ubije njegovog klijenta.

Podsetimo, video snimak onoga što se dogodilo 24. avgusta 2020., koji je uznemirio javnost, osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Brutalno prebijanje mladića u NS, onesvešćenom mu lomio ruke

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan