Inspekcija kontroliše povlačenje "Juvitaninih" kašica s tržišta

Inspekcija kontroliše povlačenje "Juvitaninih" kašica s tržišta

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije kontrolisaće danas i sutra da li su sporne serije "Juvitaninih" proizvoda povučene iz prodaje.

Inspekcija će utvrđivati da li je broj proizvoda koji je stavljen u promet usaglašen sa brojem proizvoda koji je povučen.

- Ukoliko inspektori negde zateknu sporne proizvode, biće uklonjeni na licu mesta uz podnošenje prijave protiv prodavca – rekli su u Ministarstvu zdravlja.

Ministarstvo je 8. novembra objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta "Juvitaninih" dečjih kašica, koje bi mogle da predstavljaju rizik po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Fabrika "Juvitana" je posle toga obustavila proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici.

Kompanija "Svislajon Takovo" je najavila da će zalihe spornih proizvoda biti uništene, a fabrika u Inđiji zatvorena ukoliko se ispostavi da je nalaz Ministarstva zdravlja tačan. "Svislajon" je naglasio da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan