INSPEKCIJA: Novosađani se najviše žale na remećenje kućnog reda

INSPEKCIJA: Novosađani se najviše žale na remećenje kućnog reda

Gradska uprava za inspekcijske poslove od početka godine do polovine avgusta primila je gotovo 12.000 poziva – preko Dispečerskog centra stiglo je 4.445 prijava, dok ih je preko dispečera Кomunalne policije zaprimljeno 7.392.

Kako saznaje "Dnevnik", najviše žalbi odnosilo se na remećenje kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, trgovinu van prodajnog objekta (nelegalni promet robe), nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, održavanje higijene površina javne namene (deponije, čišćenje posuda za komunalni otpad), držanje domaćih životinja i pse lutalice, te na prijave u vezi s kontrolom održavanja komunalnih sistema.

Кako za "Dnevnik" navode iz inspekcije, pored tih problema, nadležni su i za prijave koje se odnose na zauzeća površina javne namene, bespravno izvođenje građevinskih radova na postojećim objektima, oštećenje kolovoza i signalizacije kao i prijave vezane za buku privrednih subjekata.

Iz inspekcije podsećaju na to da, ukoliko se kućni mir remeti u periodima dana kada to nije dozvoljeno, stanar koji je to uočio najpre o tome obaveštava upravnika zgrade, te, ukoliko se time  problem ne reši, obaveštava se nadležna inspekcija. Profesionalni upravnik je dužan da zaprima prijave (nepoštovanje kućnog reda, buka i drugi štetni uticaji u zgradi...) svakim danom u sedmici, u periodu od 00 do 24 časa, dok Кomunalna policija izlazi direktno po prijavi građana samo u slučaju da upravnik stambene zajednice nije imenovan ili nije dostupan, piše "Dnevnik".

KAFIĆI RADNIM DANOM SAMO DO 23 ČASA: Po gradskoj odluci, radno vreme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, koji se nalaze u stambenim zgradama za porodično i višeporodično stanovanje, u poslovnim zgradama, na benzinskim stanicama u gradu, na plovilima i drugim objektima, mogu počinjati rad najranije u 7 sati i raditi najduže do 23 sata radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom do 1 sat narednog dana, napominju iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Brena Avdalović

  pre 1444 dana i 16 sati

  Molim vas da mi odgovorite mogu li 2 penzionera bez dece od 70 i 66 godina potrošiti za 29 dana 14,3778m2 vode jer u vodovodu nemaju odgovor.Hvala

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Ivan

  pre 1346 dana i 13 sati

  Zašto komunalni inspektor Radanović Milutin, kome je dodeljena prijava više građana zbog uzurpiranja javne površine ispred zgrade Kosovska 18, ništa ne preduzima više od 3 meseca, a insistira da mu podnosioci prijave dostave lične podatke i broj telefona da bi im saopštio bilo kakvu informaciju o urađenom po prijavi.
  Zar

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Samo napredno

  pre 1346 dana i 10 sati

  @Ivan
  Zbog toga što ta javna površina dodeljena prijateljima partije.
  A ko je jedan komunalni inspektor, ili čitava inspekcija, ili čitavo Ministarstvo u Beogradu - spram prijatelja partije?

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Gordana Radović

  pre 1286 dana i 15 sati

  Šta znam ja? Ako ste običan građanin, ne vrede prijave. Evo čovek, samoinicijativno prekraja ulicu. Napravio sebi biznis na sred ulice. Utovar, istovar teškaša punih cigala, građevinsko stovarište pod mojim balkonima, i tako dvadeset godina. Komšije pisale peticije, inspektori se sprdali. Teškaši i dalje tutnje kroz uličice, danas seče asvalt, valjda nam malo prašine i buke. Jedan čovek maltretira ceo kvart, pa vi vidite sad. Šta reći više osim fuuuj.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Sasvim sigurno znam

  pre 1286 dana i 10 sati

  Kako seješ tako ćeš i požnjeti.
  Doći će vreme kada će sadašnji osioni partijci gorko žaliti zbog ponašanja u toku vlasti i moći.
  Zbog nefunkcionisanja države i virtualnog života građana, zato što se pravimo da napredujemo, držimo se za ručice i pevamo "Tamo negde ispod duge".
  Biće im oduzeta imovina.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Mitar

  pre 1265 dana i 6 sati

  Postovani
  Da li u gradu je moguce da postoje lokali koji ne postuju mere, prave ogromnu buku. Primer je Showroom u Branka Bajica gde i ekoloska insoekcija podnosi prijave ali oni i dalje rade, a mi stanari ne mozemo u svojim kucama decu da uspavamo.

  Ovo nije ulica gde tece Dunav i gde rade splavovi, ovde zive porodice i ne mi stanari ne znamo zbog cega se ovo dozvoljava.

  Molim Vas da ucinite sta je potrebno da nam obezbedite uljudan zivot jer neki su i podigli kredite , a sada im tutnji 3 dana u nedelji.

  Mi kao stanari cemo se organizovati u udruzenje gradjana i ako budemo morali i na pokrajniske nivoe ici, idemo jer ovo je zlocin nad nama gradjanima.

  Nadam se da razumete, i da zelite da u gradu postoje gradjani.

  Lep pozdrav iz ulice Branka Bajica gde pored Showrooma postoje jos 4 za sada retorana i niko ne pravi ovakvu buku. Da ne pricamo potencijal zraze jer guzva je ogromna dok se festivali odlazu.

  Jlozite napor da svi imamo iste oci i ista prava ali i mere i obaveze.

  J zdravlje!

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Nenad

  pre 380 dana i 20 sati

  Lajanje i zavijanje psa prijavljeno vise puta niko ne intervenise i samo jednom cijete slucaj zatvoren.zovi ko je primio slucaj a tog nema,a pas i dalje psihicki crpi komsiluk eto inspekcija i k.policija.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Pavle

  pre 234 dana i 9 sati

  Kako se može zaustaviti iživljavanje u restoranu na čenejskim salašima sa preglasnom muzikom. Za njih ne postoji radno vreme.Koje radno vreme za njih važi i koja jačina muzike.

  Oceni komentar:
  0
  1