"Intersec" i Grad nastavljaju saradnju

"Intersec" i Grad nastavljaju saradnju

Firma "Intersec" dobila je još jedan posao od Novog Sada.

Ovoga puta dobili su 32,9 miliona za obezbeđivanje 13 objekata u javnom vlasništvu

Ova firma će obezbeđivati Gradsku kuću, Gradsku upravu za inspekcijske poslove, Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije, Sinagogu, Gradsku poresku upravu i Skupštinu grada, javlja Radio 021.

"Intersec" će, takođe, biti zadužen za obezbeđenje Gradske uprave za opšte poslove, Gradske uprave za urbanizam, Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, Komeserijat za izbegla i raseljena lica, Gradsku upravu za privredu i Gradsku upravu za zaštitu životne sredine, kao i jedan objekat u Petrovaradinu. 

Ova firma je inače bila jedini ponuđač na tenderu za koji je određeno da se ne sprovodi po partijama, jer bi tako "došlo do otežanog praćenja realizacije ugovora o predmetnoj javnoj nabavci".

Prema tenderskoj dokumentaciji, dužnosti radnika obezbeđenja biće kontrola ulazaka i izlazaka, vođenje evidencije ulazaka i izlazaka, čuvanje u tajnosti ličnih podataka do kojih se dolazi prilikom legitimisanja stranaka, intervencije na poziv zaposlenih ili samoinicijativno u slučaju remećenja reda i slično, nadzor i praćenje sistema video nadzora, zaštita imovine, sprečavanje unošenja oružja, obaveštavanje policije kada je to neophodno, i slično, piše 021.rs. 

Firma je dužna da, na zahtev naručioca, montira server povezan sa kamerama koji može da detektuje lica, ponašanje, "nenošenje radne uniforme", dim, požar, i slično. Dužna je, takođe, i da na osnovu narudžbe montira mobilni i lako prenosivi terminal sa kamerom za prepoznavanje lica koji se može povezati sa kontrolno-operativnim centrom. 

Angažovani radnici takođe će imati ovlašćenje da privremeno zadrže "lice koje je zatečeno u objektu ili prostoru koji se obezbeđuje u vršenju krivičnih dela i težih prekršaja, do dolaska policije".

Broj službenika "Intersec"-a koji će biti angažovani je oko 36. Taj broj može da bude veći ukoliko dođe do potrebe za menjanje službenika obezbeđenja koji već rade u ovim objektima. 

I prošle godine u maju Grad je potpisao ugovor sa "Intersec"-om za obezbeđivanje objekata koji su predmet ovog tendera, a tada je vrednost ugovora iznosila 30 miliona dinara.

U međuvremenu, ove godine je sklopljen i posao obezbeđivanja drugih devet objekata u gradu i prigradskim naseljima, i to u vrednosti od 42,8 miliona dinara, podseća 021.rs.

Podsećamo, firma "Intersec" je široj javnosti postala poznata kada su u julu prošle godine, na protestu protiv donošenja Generalnog urbanističkog plana kod Banovine, pojedini radnici obezbeđenja, izašli iz okvira svojih ovlašćenja, a nad pojedinim građanima je i izvršena neovlašćena upotreba sile. 

VOJVOĐANSKE NVO: Zahtevamo ostavku i krivičnu odgovornost Vučevića zbog nasilja nad građanima 

SSP podneo krivičnu prijavu za "iživljavanje tokom hapšenja" 

PUKOVNIK PETKOVIĆ: Zakon je prekršen ako je Skupštinu u Novom Sadu obezbeđivala privatna agencija

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vi i vaši tenderi, gospodo...

  pre 332 dana i 23 sata

  Tender je osmišljen tako da je Intersec jedini ponuđač. Zanimljivo bi bilo ispitati rodbinske i prijateljske veze vlasnika firme.
  Ta stavka "narudžba" znači da će odgovorni u gradu za svaku sitnicu praviti "narudžbu" a ovi će to dodatno fakturisati.
  Ono što ni jedni ni drugi ne znaju,to je da postoji viša sila nad nama i na kraju uravnoteži vagu.
  Što otmeš na mostu izgubićeš na ćupriji.
  Jer, ćupriju ne planiraš na "tenderu". Misliš da si nogo pametan, da si se "snašao" i da će ti sve ići po loju

  Oceni komentar:
  0
  5