Investitor skinuo krov zgrade u Jevrejskoj ulici, kiša poplavila stanove

Investitor skinuo krov zgrade u Jevrejskoj ulici, kiša poplavila stanove

Nakon jače kiše koja je padala u petak u Novom Sadu, stanari zgrade u Jevrejskoj ulici satima su izbacivali vodu iz svojih stanova koji prokišnjavaju jer je privatni investitor skinuo krov celom dužinom zgrade.

Sa zgrade stare 120 godina, u samom centru grada, pre godinu dana je skinuta zaštita Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ubrzo nakon što se pojavio investitor koji je otkupio ceo tavanski prostor sa namerom da ga nadogradi, piše Nova.rs.

Prema rečima stanara, on je pre par meseci "otvorio" krov, odnosno skunuo ga u potpunosti i bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi ovako nešto.

Pored potopljenih stanova, stanari su ostali i bez struje jer su zbog opasnosti od požara natopljenih instalacija morali da pozovu i radnike EPS-a da je isključe.

– Mi smo već mesec i po dana skoro pod vedrim nebom u zgradi koja je stara 120 godina i bilo je pitanje dana kada će se ovo dogoditi. Ne znam koliko smo puta zvali inspekciju, ali su nam tamo uporno ponavljali da on ima sve dozvole i da ima rok do 15. novembra da završi radove. Svaki dan gledam prognozu, strahujući kada će kiša. I, evo, sada se to i događa – kazao je Filip Blagojević, vlasnik jednog od poplavljenih stanova.

On je istakao da je prosto neverovatno da ne postoji nijedan način da se imovina ostalih stanara sačuva, posebno imajući u vidu da će do polovine novembra sigurno biti još kiša.

– Stanovi već sada nisu za život, a on izgleda nema pare da završi šta je započeo i sada smo svi u problemu. Ja ću ga sigurno tužiti za nadoknadu materijalne štete u stanu, ali ne mogu da verujem da ne postoji nijedan vanredan rok za završetak krova. Između nas i neba nema betona, samo stara trska kroz koju bukvalno curi voda – kaže Blagojević za Novu.rs.

U Novom Sadu je kiša najavljena i za danas.

Oceni vest:
20
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonja

  pre 1097 dana i 11 sati

  Ništa novo, investitor bacio pik na tu kuću, pa se naravno ukida zaštita Zavoda za zaštitu spomenika... Kad imaš veze i pare u Novom Sadu se sve može...

  Oceni komentar:
  2
  27