Iskusni preduzetnik savetovao kako da radite manje, a postignete više

Iskusni preduzetnik savetovao kako da radite manje, a postignete više

Američki preduzetnik i motivacioni govornik Stiv Robins pisao je za Pick the Brain o tome kako raditi manje a postići više.

On je istakao osam jednostavnih pravila koje je naučio tokom godina o tome kako postići rezultate bez previše truda. 

Živite sa svrhom

Robins je najpre savetovao da povremeno zastanete i zapitajte se: "Zašto radim to što radim?" Pobrinite se da vam se dnevni zadaci preklapaju s višim ciljevima. 

Prestanite da odugovlačite

Njegov drugi savet je da svake dve nedelje proglasite "akcijski dan". Zajedno sa svojim "partnerom za odugovlačenje" pobrinite se da oboje postignete napredak u stvarima koje odlažete tako što ćete  proveravati jedan drugoga svakih sat vremena. 

Pobedite tehnologiju

Ukoliko ste zavisni od tehnologije, on savetuje da ugasite svoj pametni telefon i premestite kompjuter van svog glavnog radnog prostora. 

Rekao je kako o kompjuteru ne treba razmišljati kao o mestu gde provodite vreme, već treba da ga koristite ga kao alat za specifične zadatke.

Vežbajte koncentraciju

Takođe je istakao kako treba da proglasite deo dana (ili celi dan) vremenom za koncentraciju. To možete uraditi tako što ćete ugasiti e-mail aplikaciju, isključiti telefon i zatvoriti vrata kancelarije. Odložite sve za nakon vašeg vremena za koncentraciju.

Ostanite organizovani

Kako je objasnio Robins, organizovan ne znači uredan. Naime, potrebno je samo da znate gde su stvari kad vam zatrebaju.

Ne gubite vreme

Menjanjem odluka gubite vreme. Zato je važno da za odluke koje se ponavljaju napravite listu uslova koji rezultiraju odgovorom "da", prenosi Blic.

Radite manje

Naredni savet je da povremeno proučite svoje radne procese i razmislite o tome kako možete da poboljšate svoje radne navike. Ukoliko primetite da bolje razmišljate ujutro, planirajte aktivnosti koje traže upotrebu moždanih vijuga pre podneva.

Gradite čvršće veze

Naposletku savetuje da kada idete prema velikom cilju, pitate kolege i prijatelje da vam pomognu. Te odnose treba izgraditi tako da već danas vi budete njima na raspolaganju. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan