Iskustva Novosađana sa majstorima i kućnim popravkama

Iskustva Novosađana sa majstorima i kućnim popravkama

Da li je "Drži vodu dok majstori odu" sentenca koja je aktuelna u našem gradu ili dominiraju zanatlije raznih fela koje zaista rade svoj posao maksimalno korektno? Koliko je teško danas pronaći vrsnog vodoinstalatera, električara, molera, parketara...? Da li su cene u skladu sa kvalitetom pruženih usluga?

Pitali smo naše čitaoce kakva su im iskustva sa majstorima u Novom Sadu i na koji način se uopšte snalaze sa kućnim popravkama, a evo i nekih od odgovora.


Da su pravi, učeni majstori u deficitu, jasno je iz velikog broja komentara. Otuda i ne čudi što se puno puta može naići na traženje preporuke za nekog stručnog i poštenog.

Majstora je sve manje, a i to malo što ih ima preskupo je. Za rutinske stvari koje odrade za par sekundi uzmu celu nečiju dnevnicu – tvrdi Dragana K, sa kojom su se mnogi složili.

Međutim, neki su na to naglasili da to nije "par sekundi", već ceo život učenja i rada, da bi moglo da se završi za par sekundi, te da su ljudi danas skloni potcenjivanju tuđeg rada.


Unajmio sam stolara prošle godine. 11 i po meseci je prošlo kako je probio rok. Dobar majstor, ali se izdešavalo svašta nešto, što je opet uticalo na moje zdravlje. Ukratko, jedno neverovatno životno iskustvo – ističe Đorđe S.

Naravno, ovo nije bila jedina kritika na račun majstora. Dosta čitalaca se žali da neki od njih odlažu dolazak i to u više navrata.

Uglavnom su svi promašili profesiju, trebali su biti političari koliko se dobro snalaze u ubeđivanju, nje im ravna nijedma stranka. Teško onima koji moraju koristiti njihove usluge, naročito starijim ljudima – napisao je Dragiša R.

Nisu retka ni iskustva gde su pojedini majstori odbili da prihvate neki posao, jer im je delovao suviše komplikovano ili nisu imali potreban alat.


Iz ličnog iskustva mogu reći veoma malo je pravih majstora, a ovi aktuelni "majstori" em su nestručni, em "neznaju" koliko da naplate – naglašava Draško Đ.

Izgleda da su loša iskustva ne tako malobrojna. Jedna sugrađanka navela je primer gde je vlasnik firme poslao svog "majstora" da joj zameni glavni ventil u kupatilu, gde nije odradio dobro posao, a naplatio je 5.000 dinara.

Snalazim se tako, da me je zeznuo za sve pare. Od kupatila, struje do podova. Sve se raspada – nezadovoljna je Miljana M.

Međutim, "palo" je i nekoliko preporuka, gde se naši sugrađani kunu da su im majstori izvrsno odradili posao.

Meni čovek radi renoviranje vikendice, dala sam mu ključ u ruke i otišla! Nemam reči. Takvih do sada videla nisam – pohvalila je jednog od njih Ksenija G.


Nekoliko žena se pohvalilo činjenicom da ne moraju da zovu majstore, jer njihovi muževi umeju da rade sve od popravki.

Srećom da muž većinu poslova zna da obavi sam. Bilo je dva puta da su nam bili majstori, jednom zbog komarnika, a drugi put zbog frižidera koji je bio u garanciji. Oba puta je morao da popravlja za njima – navodi Danijela R.

Takođe su se mnogi izjasnili da većinu popravki, pa čak i kompletna renoviranja, pokušavaju da urade sami, jer na taj način pokušavaju da uštede.

Iako su iskustva različita, izgleda da oni koje bije dobar glas zaista imaju pune ruke posla i iskrene preporuke.

Zavisi kakve su gazdarice. Može i da se oženi čovek na kraju – duhovitom opaskom poentirao je jedan čitalac.

Oceni vest:
16
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Srbija kao tigar Balkana

  pre 34 dana i 10 sati

  Poslednji put sam pozvao majstora, frigomehaničara, za zamenu motora na frižideru, daleke 2002-ge otprilike. Slovak sa Klise, uživao sam posmatrajući ga kako radi, jer i sam sam majstor, samo druge struke.Korektna naplata.
  Sledeći put kada sam ga pozvao, bio je u Australiji, direktor firme za uvoz-izvoz klimatizera.
  Ono što želim da kažem, ostale su samo zeme i prike, bez mnogo iskustva, a sa punim ustima svog majstorstva.
  To vam je kao sa popovima. Onakvi su - kakvim im narod dozvoli da budu.

  Oceni komentar:
  2
  56
 • Brasa

  pre 34 dana i 3 sata

  Bas tako. Vecina njih, ako im ne sedite za vratom, otaljace sve sto mogu da sto pre zavrse i da "drzi vodu" dok oni ne odu. Zato ako znate ili mozete nauciti - bolje taj novac potrosite na alat i sami majstorisite. Jedva da ih uopste i ima, jos malo ce naplacivati vise od programera.

  Oceni komentar:
  1
  19
 • Yo

  pre 33 dana i 18 sati

  Moj izbor su majstori iz Stana. Strucni, vredni. Dobar i kvalitetan rad se ne pogadja, ne cenka. Oni sve organizuju, savetuju. I vredne ruke, i predanost svome zanimanju.
  Hvala im sto postoje.

  Oceni komentar:
  12
  9