ISTRAŽUJEMO: Gde u NS možete kupiti jeftinu i dobru zimsku obuću

ISTRAŽUJEMO: Gde u NS možete kupiti jeftinu i dobru zimsku obuću

Sneg i poledica zahtevaju posebnu obuću, kako onu koja je vodootporna, tako i onu koja će nam pomoći da, koliko je to moguće, bezbedno koračamo po ledu. Potražnja je, kako kažu prodavci, svakog dana sve veća, a u Novom Sadu gumene i zimske čizme koštaju od 1.200 do 23.000 dinara.

Po džep Novosađana najpovoljnija ponuda je u prodavnicama obuće oko Futoške ulice i na samoj pijaci. Gumene čizme postavljene krznom koštaju 1.200 dinara, a u ponudi su poluduboke, duboke, jednobojne i one sa cvetnim dezenima. Đon je napravljen tako da može da posluži i za pešačenje po snegu i ledu.

 

 

- Svake godine kada padne sneg i krene bljuzgavica potražnja za gumenim čizmama je veća. U njima će vam noge biti sačuvane od ove hladnoće, vode i poledice – kaže prodavačica Dara na Futoškoj pijaci.

U ponudi su i zimske čizme sa debelim đonom, ali je njihova cena od 2.000 dinara pa naviše. Većina obuće je od veštačkog materijala, postavljena  krznom, ali, s obzirom na cenu, ostajete bez garancije će da vam noge u tome ostati suve.

 

 

U "Metrou" su u toku sniženja od 30 odsto na različite vrste obuće, pa i na onu zimsku. Duboke sportske čizme sa krznom uz popust koštaju 2.000 dinara. Prodavci će vam skrenuti pažnju da na tu vrstu obuće nemate garanciju da će vam noge biti suve. One su ipak namenjene za vreme bez padavina i izuzetno su tople.

 

 

Poluduboke cipele, su 500 dinara skuplje. Gumene za koje prodavci kažu da su vodootporne koštaju od 900 koliko je potrebno za dečje do 2.000 koliko su duboke ženske sa “animal printom”.

“Opposite”, prodavnica obuće i torbi, ima nekoliko prodajnih mesta u Novom Sadu. Mi smo posetili onu u “Promenadi” i tu su u ponudi modeli od 3.500 dinara pa naviše. U drugim prodajnim objektima i na sajtu firme u ponudi su takozvane “snegarice” po ceni od 2.500 do 6.000 dinara.

 

 

- Ne možete očekivati da nešto platite 2.000 dinara i da vam služi nekoliko sezona. Moja iskustva su takva da mi je bolje da skupim više novca i kupim bolju obuću, jer dosta pešačim i ne bih se igrala s tim, s obzirom da mi i zdravlje od toga zavisi. Za dobru jaknu i čizme ne treba žaliti novac, ali i tu treba biti oprezan, jer nije kvalitet samo ono što je izvikano već što je isprobano, a iskustva su različita – kaže Novosađanka Andrea T.

Prodavnica sportske opreme, garderobe i obuće Inter sport u prodajnom objektu u Promenadi” ima i obuću za hladne i snežne dane, po ceni od 6.000 do 12.000 dinara. Ovde je u toku praznično sniženje i do 50 odsto popusta sve do 31. decembra.

U “Deichmanu” u Novom Sadu dečje zimske čizme koštaju od 1.990 dinara pa naviše, dok one za odrasle od 2.000 do 12.000 dinara. U toku je i sniženje do 50 odsto popusta.

 

 

"Office Shoes" nudi raznu vrstu obuće pa i onu za sneg, ipak ovde vam je potrebno nešto više novca, u proseku oko 9.000 dinara, za kvalitetniju obuću. Čizme za sneg su od 8.000 do 15.000, a svakako najpoznatija obuća marke “Dr. Martens”, koja godinama drži visoku cenu, košta i do 23.000 dinara, a reč je o modelima sa cvetnim dezenima.

 

 

U ostalim prodavnicama sportske garderobe i obuće kako na Spensu tako i u ostalim tržnim centrima, ponuda zimske obuće ne manjka. Cene su od 3.000 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za obuću koja je na sniženju, do nekoliko hiljada dinara više, u zavisnosti od modela i od toga kakvu vam prodavci garanciju nude uz artikl koji kupujete. U većini prodavnica gde su u ponudi i zimske čizme u toku je novogodišnje sniženje od 30 do 50 odsto.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)