IVANA KONESKA – kozmetičarka sa vrha top liste Novosađanki

IVANA KONESKA – kozmetičarka sa vrha top liste Novosađanki

Kada smo pitali naše čitateljke koju kozmetičarku u Novom Sadu bi preporučile, ona se našla u samom vrhu po broju glasova. Okarakterisale su je kao posvećenu, edukovanu, retko školovanu i eksperta. Najpoznatija je po tretmanima lica, anticelulit programima i depilaciji s anestezijom.

Ivana Koneska rođena je 1980. godine u Trebinju. U Beogradu je završila srednju Školu za negu lepote, a zatim i Višu školu, te je stekla zvanje viši kozmetičar-estetičar. U Novi Sad sad ju je dovela ljubav, te je naša sugrađanka od 2007. godine, kad se udala za svog supruga Aleksandra. Majka je ćerke Teodore i sina Konstantina. Njen "Beauty kutak Ivana" nalazi se u Ulici Seljačkih buna, gde prima dame koje žele da se ulepšaju i bolje osećaju u svojoj koži, a one odatle izlaze prezadovoljne.


U Novom Sadu sam počela bukvalno ispočetka, iako sam u Beogradu pre toga imala svoj mali salon. Ovde sam počela da radim 2013, s tim što sam s početka radila po dva-tri sata dnevno, jer je sin bio beba. Godinama se i obim posla širio, a uvodila sam i nove tretmane i aparate, pa se javila i potreba za više zaposlenih, pa nas sad ima tri – kaže Ivana za portal Moj Novi Sad.

U savršeno čistom i urednom kutku, ona i njene koleginice rade tretmane lica i tela. Tretmana lica imaju preko 30 vrsta i to im je najuža specijalnost.

Zaštitni znak našeg salona su manuelni ručni tretmani lica, od antiejdžinga, do detoksa. Klasičan ručni tretman je osnova, a onda može sve dalje. Popularan je i aparat "Power beauty", koji može sve da ispersonalizuje pri dijagnostici stanja kože lica, kao što je procenat pada tonusa ili stepen hidriranosti, i prema tome složi vrste tretmana, recimo radiofrekvencu i hidrolizu za popunjavanje bora ili biostimulaciju muskulature lica. Njega imam samo ja, u celoj Srbiji – nabraja najpopularnije tretmane koje joj klijentkinje traže.


Što se tretmana tela tiče, Ivana koristi aparate za telo, proizvođača Thalgo, koje nema apsolutno niko u Novom Sadu, plus mašinu za topljenje masnih naslaga, zatezanje, oblikovanje, limfnu drenažu i trening, koja, prema rečima naše sagovornice, ima toliko efekta da ne može da postigne da ispozakazuje.

Svako godišnje doba nosi svoje tretmane: s proleća i leti više se rade tretmani za celuluit ili mršavljenje, a zimi su aktuelni hemijski pilinzi i Dermapen tretmani.

Na pitanje šta misli zašto su je naši čitaoci izglasali u TOP 3, Ivana smatra da je za to, prvenstveno, zaslužan njen odnos prema klijentkinjama, higijena u salonu, kvalitet preparata sa kojima radi, ali i odgovornost prema njihovom zdravlju.

Ja stvarno uživam u tome što radim i mislim da osete tu ljubav. Drugo, tu je moje iskustvo i to što se držim profesionalnih načela. Za sve ove godine sto puta mi se desilo da neki tretman ne želim da uradim, ukoliko posle pregleda zaključim da je koži potrebno najpre lečenje. To se često dešava kod mlađe populacije. Tada ih pošaljem kod dermatologa ili u apoteku, kako bi prvo istražili šta je uzrok, a potom sanirali upalu. Da nekom uzmem novac, a pritom znam da mu neću rešiti problem, to ne želim – objašnjava Koneska.


Prošle godine dobila je "Beogradskog pobednika", laskavo priznanje od firme koja je uvoznik najpoznatijih svetskih proizvoda namenjenih tretmanima, kao njihov najjači klijent, u smislu da poseduje apsolutno sve iz njihovih linija.

Ivana je veoma zahvalna svom suprugu bez kojeg, kako tvrdi, ništa od njenog posla ne bi funkcionisalo, jer je on većinom angažovan oko dece, ali joj je i podrška za papirološki deo. Budući da je on iz Ohrida, često porodično putuju tamo ili u njeno rodno Trebinje.

Mnogo volim tamburaše i kafanu, ali onu u pravom smislu: da mi sviraju na uvce. Prija mi da pročitam neku dobru knjigu, ali i da sebe počastim nekim tretmanom lica ili masažom. Često spajam poslovna putovanja i uživanje, recimo ovog meseca idem u Bolonju na Sajam kozmetike, ali vodim i muža (smeh) – opisuje sebe privatno.


Edukacija i praćenje trendova su važni segmenti njenog posla, a u ovoj oblasti ona mora biti neprestana, s obzirom na to da stalno ima inovacija. Tako je popularna novosadska kozmetičarka jesenas posetila Beauty forum u Minhenu, a često ode i na forum u Istanbul, dok novosadske i beogradske sajmove kozmetike ne propušta.

Pored svega, nikad ne zaboravlja na humanost, što je dokazala u više navrata, redovnim učestvovanjem u različitim humanitarnim akcijama. Ovaj segment nije želela da pominje, ali smo smatrali da može da bude inspiracija i drugima za slična dela.

Kada je neka akcija prikupljanja novca za bolesno dete ili ugroženu porodicu, uvek se odazovem. Tad obično odredim dva dana koja radimo humanitarno i sve što se skupi od pazara uplatimo za tog nekog. Poslednja je aktuelna akcija za Krstiće, gde smo moje devojke i ja za dva dana rada skupile 40.000 dinara, celokupan pazar uplatile i pomogle od srca – navodi Ivana Koneska.

Oceni vest:
24
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan