Iz "Čistoće" najavljuju kontrole odlaganja krupnog otpada – kazna 8.000 dinara

Iz "Čistoće" najavljuju kontrole odlaganja krupnog otpada – kazna 8.000 dinara

Radnici JKP "Čistoća" ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, ali i u njima. Osim što se na ovaj način stvaraju mini deponije u urbanim delovima grada, takvo ponašanje često dovodi do velike materijalne štete. Zbog toga će, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, u narednom periodu biti sprovedene kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada.

Kako je saopšteno iz ovog javnog preduzeća, radnici "Čistoće" sarađivaće na terenu sa komunalnim inspektorima, u cilju otkrivanja i kažnjavanja nesavesnih građana koji krupni i kabasti otpad odlažu pored kontejnera.

Naime, kada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulički sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Šteta je dvostruka – vozila su u kvaru i ne mogu na vreme da prazne kontejnere, a budžet grada trpi zbog neophodnih kvarova i popravki. Takođe, uništavaju se i kontejneri, koji su imovina JKP "Čistoća" i Grada Novog Sada.

Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od 5m3 mogu da se jave telefonom, na broj 021/6333-884, lokal 126, u vremenu od 8 do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude.

Odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno.

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara. Za pravna lica te kazne iznose od 50 hiljada do milion dinara.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan