Iz kanalizacije na Limanu 4 izvađeno više kubika vlaknastog materijala (FOTO)

Iz kanalizacije na Limanu 4 izvađeno više kubika vlaknastog materijala (FOTO)

Kako javlja JKP "Vodovod i kanalizacija", iz kolektora na Limanu 4 do sada je izvađeno više od tone vlaknastog materijala, sastavljenog od krpa, pucvale i vlažnih maramica koji su bili razlog zagušenja i izlivanja kanalizacije u dvorište stambenih zgrada i na deo parkinga između ulica Ive Andrića i Banović Strahinje.

Radnici ovog javnog komunalnog preduzeća morali su da seku gornju ploču kolektora kako bi uopšte mogli da priđu stvorenom čepu i vade čitavu hrpu nagomilanog đubreta. Ručno vađenje išlo je teško i sporo, a s obzirom na to da je količina vlaknastog materijala mnogo veća od do sada izvađenog, moraće se proširiti otvor kako bi se posao nastavio uz pomoć mehanizacije, odnosno bagera, kaže se u saopštenju.


Ako se zna da je prečnik kolektora 2,4 puta 1,4 metra, u koji se sliva kanalizacija Telepa i dela Limana, jasno je da se decenijama u kanalizaciju bacaju nedozvoljene stvari, kojima tu nije mesto, napominju iz "Vodovoda". Ovakvi vlaknasti materijali su najgori za vađenje jer se zbog sitnih niti svuda zakače i umrse, a kad se još doda dug vremenski period gomilanja, stvorena je ozbiljna čvrsta masa koju je nemoguće razbiti. Samim tim ne može da se predvidi koliko dugo će trajati sanacija, dodaje se u saopštenju.


- Još jednom apelujemo da se u kanalizaciju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Кanalizacija služi samo za sanitarne potrebe. Svi treba da smo svesni kolike i kakve probleme može izazvati pogrešno korišćenje kanalizacije. I upravo ovakve stvari su jedan od razloga, naročito kada padaju kiše, što kanalizacija ne može da prihvati istog trenutka svu kišnicu, pa dolazi do izlivanja. Zato treba svi da se odgovorno ponašamo i da otpad odlažemo na propisana mesta, jer samim tim štitimo kanalizacioni sistem koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada –
kaže se nakraju saopštenja iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan