Iz pokrajinske kase 270 miliona dinara za podršku privredi i turizmu

Iz pokrajinske kase 270 miliona dinara za podršku privredi i turizmu

Svaki uložen dinar trebalo bi da, pre svega, doprinese očuvanju radnih mesta, rekao pokrajinski sekretar,

Konferencija za medije pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića bila je posvećena pojedinostima u vezi sa četiri konkursa resornog sekretarijata za 2021. godinu, koja su danas objavljena. Ukupna vrednost ovih konkursa, po dva u oblasti privrede i turizma, iznosi 270 miliona dinara, saopšteno je danas na sajtu Vlade Vojvodine. 

Mikro i mala privredna društva i preduzetnici u oblasti privrede mogu konkurisati za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme odnosno za nabavku softvera ili za sticanje nematerijalne imovine, za šta je obezbeđen 41 milion dinara, dok je 118 miliona dinara predviđeno za nabavku repromaterijala.

Objavljeni javni konkursi u turizmu namenjeni su privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, tačnije za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture u vrednosti od 59 miliona dinara, kao i za nabavku mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata sa ukupno 52 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar Ivanišević istakao je da je zamisao Sekretarijata bila da se konkursi raspišu na današnji dan, na samom početku marta, kako bi se što ranije u tekućoj godini počelo sa plasiranjem sredstava gde je to potrebno.

– Hoćemo da turizam u Vojvodini dočeka spremno novu turističku sezonu, u ovom trenutku sa domaćim gostima, a nadamo se da ćemo uskoro govoriti i o povećanom broju stranih gostiju. Važna činjenica za sve koji žele da učestvuju na konkursima Sekretarijata, od danas, pa u narednih šest meseci, jeste da nisu u mogućnosti da smanjuju broj zaposlenih za više od deset odsto. Želimo da svaki dinar koji ulažemo u naše konkurse pre svega doprinese očuvanju radnih mesta, u nadi da će doći i do povećanja broja zaposlenih, do kupovine novih mašina, ali i nove opreme – rekao je Ivanišević, dodavši da svako ko je zainteresovan i ko želi da učestvuje, može prethodno da se informiše na sajtu Sekretarijata, u tekstovima pravilnika koji su objavljeni uz pomenute javne konkurse, kao i putem besplatnog telefonskog poziva.

Sekretar Ivanišević je rekao da će se uspešnost novoobjavljenih konkursa meriti brojem sačuvanih i otvorenih radnih mesta, kao i osavremenjavanjem procesa, mašina i neophodne opreme u privrednim i turističkim delatnostima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan